Dobbelt-opprykk for AaFK?

Unggutta viste seniorene hvordan det skal gjøres

Fredag sikret AaFK 2 seg opprykk fra 4. divisjon etter en knusende seier mot FK Sykkylven på Color Line stadion. Og om noen uker kan forhåpentligvis også AaFKs førstelag juble, dersom de klarer opprykk til eliteserien.
Sport

Unggutta har vist vegen for AaFK 2 i år. Avdelingsseieren var på ingen måte overlegen, for Bergsøy har holdt tritt hele vegen. Og til slutt var det kun på grunn av sin overlegne målforskjell at AaFK 2 kom foran Bergsøy, poengmessig endte begge på 54 poeng. Hele ti poeng foran treer Emblem.

Måtte vinne

AaFK 2 visste at de måtte slå allerede nedrykksklare FK Sykkylven i siste runde, og tok ingen sjanser. Blant annet startet Pape Gueye kampen, selv om han allerede lørdag setter seg på bussen til Sogndal og en liten skjebnekamp for AaFK der søndag. Gueye scoret to mål, og AaFK 2 vant 7-1. Øvrige AaFK-mål var ved Tobias Heggem, Markus Karlsbakk, Sivert Eikrem, Erlend Fjeldstad og Sondre Taklo.

Seieren betyr en rask retur til 3. divisjon, som bør være en perfekt arena for trener Remi Natvik og hans elever.

Fin Bergsøy-sesong

Bergsøy gjorde jobben sin ved å slå Valder 3-1, etter to mål av toppscorer Franjo Tepuric, men de måtte ha vunnet med 20 mål for å ta AaFK 2 på målforskjellen. Likevel en flott sesong av de rødhvite.

Emblem måtte nøye seg med 3-3 borte mot Larsnes/Gursken etter en festlig kamp, men tredjeplassen var klar.

Volda snudde 0-1 til seier 2-1 hjemme mot Hareid, og berget fjerdeplassen foran Rollon. Som ikke hadde noe problemer med å slå formsvake SIF/Hessa hele 4-0 på Siffen.

Ikke ned med flagget til topps

Godøy ble jumbo med sine sju poeng i 4. divisjon, og går ned sammen med FK Sykkylven. Begge fikk braktap denne fredagen. Godøy tapte 0-5 i Ørsta, men måtte spille over en omgang med ti mann. Etter rødt kort til Henning Dyb før pause. Knut Erik Myklebust scoret hat-trick for Ørsta.   

Men fredag var det altså AaFK 2 som ble det store laget. Kan suksessen smitte over på AaFKs «store gutter» i Sogndal søndag?