Håper at Volda rykker opp

Caroline Ruud Helgesen mener det ville være stort for Sunnmøre å få et lag i håndballens eliteserie.

MØTER VOLDA: Caroline Ruud Helgesen i Aker-drakt er på Sunnmøre i helga, først til hjembyen Ålesund lørdag før hun søndag skal spille kamp i Voldahallen.  Foto: AKER TOPPHÅNDBALL

Sport

– Jeg håper at Volda rykker opp, det vil være gunstig for hele Sunnmøre. Men vi i Aker har sjølsagt lyst å beholde seiersrekka vår. Vi har bare tapt tre poeng i sesongen, sier Caroline Ruud Helgesen.

23-åringen fra Ålesund er på sunnmørsbesøk i helga, først i hjembyen lørdag før hun skal ikle seg Akers drakt og møte Volda til toppkamp i 1. divisjon søndag ettermiddag i Voldahallen.

Har spilt for Volda
Ruud Helgesen har sjøl spilt for Volda, i halvannen sesong.

– I 2013/14-sesongen var Volda oppe i 1. divisjon første gang. Da spilte jeg der, blant annet sammen med Kine Kvalsund, minnes Ruud Helgesen.

Usikker
Hun er usikker på hvordan det går videre med hennes håndballkarriere når kontrakten går ut med Aker i april.

– Det spørs hva jeg skal prioritere i forhold til jobb. Det er tøffe tider å sikre seg en jobb og jeg vet ikke hvor det kan bli, sier ungjenta.
Der er dermed ikke sikkert at Caroline vil fortsette i Aker, som har tilholdssted på vestkanten i Oslo, sjøl om klubben er klar for eliteserien. Det samme er Sola, som er ubeseiret etter 19 seriekamper.

Volda på 4. plass

Aker ligger like bak Sola og har kun tre tapte poeng så langt. Mens Volda innehar 4. plass før søndagens dyst i Voldahallen.
Det er en svært viktig kamp for hjemmelaget ettersom de er kun ett poeng fra 3. plassen som gir mulighet for kvalifiseringskamper til opprykk.


PS! I lagenes første møte i november vant Aker 26-23 i Oslo.