Karina Stette i Junior-World cup-finale

18-årige Karina Stette fra Skodje er klar for finalen i Junior-World cup i tyske Suhl. På favorittøvelsen 50m 3x40skudd vant hun likeså godt sitt lag, og skal dermed i ilden igjen klokken 16.30 i ettermiddag.

I FINALEN: Karina Stette skyter finale under verdenscupen i Tyskland torsdag ettermiddag.   Foto: Privat

Sport

Det var jevnheten som gjorde at Stette ble beste kvinne i det første kvalifikasjonslaget. Med 391p på de første 40 knestående skuddene, 394p på de liggende skuddene og hele 388p på de avsluttende 40 ståendeskuddene satte hun ny personlig rekord med hele tre poeng.

Det skal skytes ytterligere et lag før finalen, så det er ikke sikkert at Stette vinner hele kvalifiseringen. Forberedelsene til finalen har allerede startet. «Det blir å følge med på de som skyter nå og se om det blir åtte som slår meg, slappe av, få i meg godt med mat, og ikke minst finne roa og fokus til en eventuell finale.» forteller Stette fra den tidligere Øst-tyske byen kjent for sine jaktvåpenfabrikker.

Selv om Stette selv tar forbehold om finaleplass, så er det mer eller mindre helt usannsynlig at åtte jenter slår henne. 1173 er ikke langt unna det som kreves for å komme i finalen for seniorer, og de som først og fremst kjemper med Stette om å vinne hele kvalifiseringen er kinesiske Yutian Fu, Anna Janssen fra Tyskland og ikke minst den norske verdensrekordholdersken Jeanette Hegg Duestad fra Sem.

PS! På mandag satte de norske jentene juniorverdensrekord på lag. Med Karinas ekstrem gode start blir det nå opp til nevnte Duestad og Tonje Engevik i det andre kvalifiseringslaget om de gjentar bedriften på denne øvelsen.