Warholm har ikke tid til gutteturer:

– Brenner så mye for dette her

Karsten Warholm ble ferdig med ungdomstid og festing for et par år siden, selv om han bare er 22 år. I stedet jakter han stadig nye rekorder på løpebanen.

Ingen gutteturer: Selv om han bare er 22 år gammel ble Karsten Warholm ferdig med ungdomstid og festing for et par år siden.  Foto: Fredrik Hagen/NTB scanpix

Sport

Få norske friidrettsutøvere har vært hetere enn det Karsten Warholm er for tiden. På Diamond League-stevnet i London i juli smadret nordmannen sin egen europeiske rekord på 400 meter hekk. Tre dager senere inngikk han et samarbeid med den tyske utstyrsgiganten Puma, som sikrer Warholm millioninntekter de neste årene.

Og som om ikke det var nok, skrev han historie i starten av august da han ble tildelt kongepokalen i friidretts-NM for femte år på rad.

Med det hektiske sommerprogrammet for utøveren fra Ulsteinvik har det ikke vært mye tid til å reise på ferie i sommer.

– Handler om prioritering

– Hvordan er det for deg å bruke hele sommeren på å reise rundt og konkurrere, når du ser jevnaldrende og kamerater dra på fylleturer og har fullstendig ferie i sommer?

Warholm drar på det. Tenker seg godt om og svarer kort:

– Godt spørsmål.

Mer tenkning

– Det handler om prioriteringer. Jeg var jo ute i mediene i fjor og hetset folk som sa at de hadde ofret så mye.

Senest i desember snakket Warholm om temaet i et intervju med VG :

– Jeg er drittlei idrettsutøvere som sier de ofrer så veldig mye. Du prioriterer for å få til det som er viktig for deg. Det dreier seg om en kort periode av livet. Jeg mener det er verdt det, sa han da.

Lykkelig

Warholm fortsetter, mens Puma-sjef Bjørn Gulden setter seg fram i stolen og hører nøye etter:

– Det er viktig å huske på at jeg ikke begynte å trene proft før jeg ble 20 år og flyttet til Oslo. Den ungdomsperioden med russetiden og andre ting har jeg gjort, så jeg er ferdig med det der. Jeg er jo fra bygda, så jeg tynte ut den greia der for noen år siden.

– Gutteturer har jeg ikke tid til. Akkurat nå brenner jeg så mye for dette her. Når jeg gjør det bra på friidrettsbanen, gjør det meg lykkelig.

Nå venter en knallhard periode for Warholm, som han sier selv, før VM i Doha, Qatar i månedsskiftet september/oktober. Deretter er det «rekordkort» tid til OL i Tokyo.

Sent VM

– Jeg har fire-fem uker fra Diamond League-finalen i slutten av august til VM. Jeg skal prøve å gjøre minst mulig som gjør at jeg blir dritt lei av å løpe når jeg er i Doha. Jeg skal kun løpe løp som er viktig for meg og som gir meg energi. Forhåpentligvis skal det sørge for at jeg er i toppform i Doha.

– Og hvordan vil det se ut mellom Doha og Tokyo?

– Det blir knallhardt etter VM, for det er bare ti måneder til OL. Det er akkurat nok. Det blir ikke like mye tid som ellers til å restarte og ta meg fri, men det går fint. Det er dette jeg driver med og holder på med og liker, så det skal jeg nok klare å takle.

Og om sjansene hans i VM?

– Selvfølgelig skal jeg sikte på gull. Men det blir en slåsskamp for de medaljene.

(©NTB)