45-åring vant veteran-EM på 10.000 meter

Kristian Nedregård vant 10.000 meter i European Master Athletics Championship (EMAC).

Kristian Nedregård  Foto: Privat

Sport

45-åringen fra Ålesund hadde ikke store forventninger etter å ha vært skadeplaget siden han tok VM-sølv for veteraner på halvmaraton i mars, men overrasket seg selv.

Nedregård løp inn til gull på 32.27,78, ti sekunder foran forhåndsfavoritten, Davide Figueiredo fra Portugal.

– Etter 8000 meter var jeg cirka 40 meter bak Figueiredo, men ga meg ikke. Ved passering 8800 meter tok jeg innpå og med to runder igjen var jeg i ryggen. Da var jeg ganske utslitt og ventet et rykk fra portugiseren, men det kom aldri, sier Nedregård og legger til:

– 250 meter før mål startet jeg en langspurt og oppdaget raskt at jeg fikk ganske mange meters ledelse på portugiseren. Jeg spurtet alt jeg greide og økte ledelsen kraftig inn mot mål, beskriver Nedregård om måten han tok VM-gullet.