Dette skjer i OL i natt

Dette skjer i OL natt til fredag 30. juli:
Sport

Borch kjemper om OL-gull

Roer Kjetil Borch i aksjon i Tokyo.   Foto: Lise Åserud / NTB

Roeren Kjetil Borch skal i aksjon på singlesculler, der han er en av kandidatene til å ta OL-gull. Finalen starter klokken 2.45 og Borch har vist god form i de innledende heatene. Nordmannen spådde en jevn finale da han enkelt tok seg videre fra semifinalen.

– Veldig vanskelig å si. Det er avhengig av forhold. Det vil bli veldig tett. Grekeren, dansken og russeren er sannsynligvis de tetteste. Så har vi en sølvmedaljør fra Rio-OL (Damir Martin, Kroatia) som jeg vet kan ro virkelig fort. Alt kan skje, sa han.

Friidretten starter – Warholm i aksjon

Friidrettsutøver Karsten Warholm i deltakerlandsbyen under OL i Tokyo.  Foto: Heiko Junge / NTB

Natt til fredag starter det som for mange er den viktigste delen av OL, nemlig friidretten. For Norges del kommer nattens høydepunkt når Karsten Warholm debuterer på tartandekket i Tokyo i kvalifiseringen på 400 meter hekk. Warholm løper i 5. og siste heat klokken 3.55. Også 800 meterløper Hedda Hynne (2.55) og diskoskaster Ola Stunes Isene (4.20) skal til pers.


OL-åpner natt til fredag:

Warholm hadde OL-oppladning i jacuzzi i trenerens hage

Varmen i Tokyo har allerede satt ut flere utøvere. Karsten Warholm og Leif Olav Alnes har tatt et spesielt grep for å være forberedt på forholdene.Warholm: – Må stelle godt med konkurrentene

400 meter hekk er blitt en av friidrettens aller hotteste øvelser, og Karsten Warholm vet å sette pris på konkurransen.


Andre runde i golf

Viktor Hovland og Kristian Krogh Johannessen fortsetter den olympiske golfturneringen med andre runde. Hovland, som slår ut allerede klokken 1.14, spilte lenge bra torsdag, men takket være tre bogeyer mot slutten av runden er han på 12.-plass, tre slag under par og fem slag bak leder Sepp Straka. Krogh Johannessen (04.09) fikk en tung åpningsdag og ligger på 48.-plass, et slag over par.

Navrestad i BMX

BMX-syklist Tore Navrestad er klar for OL-semifinale.   Foto: Heiko Junge / NTB

Tore Navrestad tok 3.-plassen i alle de tre heatene i torsdagens kvartfinale og tok seg med det videre til semifinalen. Den starter klokken 3, mens rogalendingen skal ut i en eventuell finale klokken 4.40.

Avgjørende seilaser

Line Flem Høst leder OL-konkurransen i Laser Radial etter de to første dagene.   Foto: Gregorio Borgia, AP / NTB

Hermann Tomasgaard er med i medaljekampen i Laser-klassen. Klokken 7.35 starter det første av to seilaser fredag. Det er de to siste ordinære, før OL-medaljene skal deles ut etter medaljeseilaset søndag. Også Line Flem Høst i Laser Radial-klassen kan kjempe om medalje. Her starter fredagens første seilas klokken 5.05.


Da OL-håpet lærte å gå, var hun i en båt med mamma Anne fra Ålesund. Det kan ha gitt henne en avgjørende evne

ENOSHIMA (Aftenposten): Da Line Flem Høst lærte å gå, var det på en seilbåt. – De aller fleste mennesker stritter mot bølgene. Line lever med bølgene.


(©NTB)