Alpinstjernen fra Rælingen rakk å få klar sikt hele veien ned før tåkehavet omfavnet den sveitsiske slalåmbakken. Konkurrentene etter ham fikk svært krevende forhold.

Kristoffersen kjørte som vanlig med høy frekvens. TV 2s alpinekspert Finn Christian Jagge lot seg imponere.

- Det er så pent å se på. Han gjør absolutt ingen feil. Rett og slett imponerende, sa "Finken".

- Det rimer og stemmer over hele fjøla for Henrik Kristoffersen. Det ser ut som han har sovet på slalåmskiene i natt, utbrøt TV 2-kommentator Marius Skjelbæk.

Like etter kom tåken sigende mer og mer inn i bakken. Marcel Hirscher slet tydelig med sikten og var i mål hele 1,60 sekunder bak Kristoffersen. Den østerrikske storstjernen var ordentlig irritert.

- Hirscher har helt klart uflaks med været. Det er nesten umulig når du ikke kan se neste port, sa Jagge.

Naturlig

Kristoffersen mener skiftende værforhold er en naturlig del av alpinsporten.

- Sånn er det. Noen ganger har du litt flaks med været, mens andre ganger har du uflaks slik som jeg hadde i Zagreb. Det der svinger fram og tilbake hele tiden. Vi driver med en utendørsidrett, så man kan ikke klage altfor mye, sa 22-åringen til TV 2.

- Burde rennet vært stoppet?

- Nei, det er ikke farlig på noe som helst måte. Da burde det heller vært stoppet i Zagreb enn i dag.

Samtidig har Kristoffersen medfølelse overfor sin argeste konkurrent.

- Jeg tror nok Hirscher er forbanna nå. Jeg forstår han på en måte. Det blir ikke 100 prosent rettferdig.

Kanoner kjørte ut

Forholdene i Adelboden ga en smått parodisk første omgang. Etter Hirschers løp var det en rekke profiler som kjørte ut, deriblant svenske Mattias Hargin, østerrikske Michael Matt og italienske Stefano Gross.

Kristoffersen leder rennet med 38 hundredeler på italienske Manfred Mölgg. Tredjeplasserte Felix Neureuther fra Tyskland er 1,27 bak ledertiden.

Så langt denne sesongen har Kristoffersen vært på pallen i alle tre slalåmrennene han har kjørt. To av dem har endt med nordmannen på toppen. Han vant fjorårets slalåm i Adelboden, og han ligger godt an til å gjenskape den triumfen.

Leif Kristian Haugen ligger på 25.-plass etter første omgang. Han er 3,65 sekunder bak Kristoffersen. Jonathan Nordbotten gikk også akkurat videre som sistemann blant de 30 beste.

Sebastian Foss Solevåg kjørte ut tidlig.

Finaleomgangen går klokken 13.30.