For to år siden ble planen lagt som har gitt Solevåg suksess

Sebastian Foss Solevåg (29) har ventet tålmodig i ni år etter debuten i verdenscupen. Først i sitt 86. verdenscuprenn kom seieren.

ENDELIG SEIER: Sebastian Foss Solevåg både jublet og gråt etter at han sikret seg sin første verdenscupseier søndag i Flachau i Østerrike. Etter seieren tok han til tårene og jublet vilt.   Foto: Alessandro Trovati AP / NTB

Alpint

Det var lett å se hvor mye det betydde for 29-åringen fra Ålesund å kjøre ned til sin første verdenscupseier. Etter at han så det grønne tallet på storskjermen i målområdet, som viste at han hadde vunnet med hele 76 hundredeler, ble han liggende noen sekunder på bakken. Da kom følelsene og tårene begynte å trille. Det gjorde det også for tidligere landslagskollega Nina Haver-Løseth, som satt på NRK da rennet gikk.