Amalie Iuel var sjanseløs, men lærte en viktig ting før favorittøvelsen

23-åringen sviktet på 400 meter, men allerede i morgen kan hun slå tilbake.

Amalie Iuel ble slått ut på 400 meter, men har fortsatt en mulighet til i London.   Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

andreidretter

LONDON/OSLO: Den norske løperen ble nummer seks i sitt heat på 400 meter og endte på tiden 52.55. Iuel var rask i starten, men sprakk på oppløpet og er ute av mesterskapet i øvelsen.

– Jeg hadde håpet på et bedre løp og en bedre tid, men jeg fikk den erfaringen jeg trengte til i morgen, sier Iuel etter løpet.

Prestasjonen var ifølge NRKs kommentatorer den svakeste Iuel har utendørs på 400 meter denne sesongen. Ekspert Vebjørn Rodal mente det «ikke så ut som en Amalie Iuel i toppform».

Iuel får kjapt muligheten til å slå tilbake. Allerede i morgen løper hun 400 meter hekk, som er spesialøvelsen til 23-åringen. Med seg har hun viktig lærdom fra søndagens løp.

– Banen er utrolig rask. Jeg kjente på oppløpet at jeg ble veldig stiv. Da kom syren. Jeg skal prøve å ta det med meg til i morgen, sier hun.

At banen er rask tror hun kan være godt nytt for egne muligheter.

– Jeg håper at jeg kan bruke mindre krefter mellom hekkene, og at jeg ikke trenger å tråkke til like mye. Jeg kjenner at det er veldig god sprett. Det kan være bra for meg, sier hun.

– Var det fornuftig av deg å løpe her?

– Ja, absolutt. Selv om det kanskje ikke så sånn ut. Det ble rotete og var dårlig disponering av energi. Men jeg er glad for at jeg gjorde det. Jeg fikk samlet erfaringer til i morgen.

Rundt 40.000 tilskuere var tilstedet på Olympic Park da 23-åringen løp sitt forsøk ved lunsjtider søndag.

– Jeg ble veldig gearet av publikum, sa hun.

Treneren: Liker innstillingen

Trener Leif Olav Alnes var også fornøyd med elevens 400-meter.

– Hun gikk fort nok ut. Hun gutset og det liker jeg. Amalie syntes banen var kjapp og var overrasket over at det gikk så fort unna. Hun fikk betale for det mot slutten. Men som jeg har sagt mange ganger: Hun har konkurrert siden januar. Det synes jeg er sterkt. Jeg liker innstillingen. Den er førsteklasses.

– Har dette løpet noen overføringsverdi til mandagens 400 meter hekk?

– For å lykkes på hekk må du være i stand til å løpe fort på en runde uten hekker. Og så gjelder det å miste lite tid på at det står 10 hekker der. Det er en viss overføring. Men klokka starter på 0 igjen. Jeg tror det var veldig bra å ha vært her inne og kjent på forholdene. Hun var veldig fornøyd med det selv også. Jeg tenker at denne storyen ikke slutter i London 2017.