Filip Ingebrigtsen mener medisinen etter EM-fallet ødela: - Jeg ba om å få slippe

Filip Ingebrigtsen gjorde et nytt godt løp i Diamond League finalen, men to uker etter skaden i EM måtte han nøye seg med syvendeplass og 3.34,13.

Filip Ingebrigtsen mener antibiotikakuren etter EM ødela for Diamond League-avslutningen.  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

andreidretter

ZÜRICH: Filip Ingebrigtsen lå langt fremme, kontrollerte og så ut til å ha god kontroll på 1500 meter i Diamond League-finalen.

I de nærmest perfekte forholdene, vindstille, mildt og med snev av høstluft, så det bra ut frem til det gjensto 600 meter. Da var det ikke lenger noe å kjøre med.

– Jeg hadde en veldig god følelse fra start. Så kjenner jeg at jeg ikke helt har overskudd i muskulaturen. Jeg vet ikke helt hva det kommer av. Det føles drit på siste runden, det er ingen respons. Jeg var bare vond i muskulaturen, sier Ingebrigtsen til NRK etter løpet.

Kanskje var det likevel ikke så rart. Etter løpet forklarte han nemlig at ukene etter EM har vært mildt sagt utfordrende.

Tålte ikke antibiotikaen

Vi må spole noen uker tilbake. I det innledende heatet på 1500 meter i EM, falt 25-åringen. Han slo ryggen og fikk en flenge i leggen. Det ødela mye i EM, men har tydeligvis ødelagt mer enn bare mesterskapet i Berlin.

Filip Ingebrigtsen mener antibiotikakuren etter fallet i EM har satt ham tilbake.

– Jeg ba legen vår, Ove Talsnes, om å få slippe antibiotika etter fallet, jeg visste det ville virke dårlig på meg, men legen mente kuttet på leggen var så dypt og så fullt av drit at han ikke våget la være, forklarer Filip overfor Aftenbladet.

Han bruker det ikke som noen unnskyldning for sjuendeplassen, men en forklaring i alle fall.

Trenerpappa Gjert er ikke i tvil om at det ødela sjansene i Zürich.

– Filip reagerer på antibiotika, kroppen virker ikke. All trening tar krefter både under trening og løp, sier Gjert Ingebrigtsen til Aftenbladet.

Filip Ingebrigtsen i midten her, spent før start i Zürich.  Foto: Egil Ø. Nærland

Skaden som ødela

– Filip har aldri vært bedre enn til EM i Berlin, bedre enn da han løp 3.30,01 i Monaco to uker tidligere, understreker senior.

– Derfor hadde jeg håpet at skaden skulle være leget til Diamond League-finalen her i Zürich slik at han kunne få utnytte kapasiteten sin, tilføyer treneren.

25-åringen gjorde en rekke sterke og utrolig krevende treninger i forkant og var klar på at han kunne hevde seg – også mot verdens beste.

Én runde før mål lå Filip Ingebrigtsen perfekt plassert like bak sine to sterkeste konkurrenter denne sesongen, Elijah Manangoi og Timothy Cheriuyot. Det holdt ikke helt inn.  Foto: Egil Ø. Nærland

Han følte seg klar da løpet startet på finalearenaen Letzigrund stadion, til vanlig hjemmebanen for FC Zürich og Grasshoppers FC.

Men skaden han pådro seg under EM i Berlin har tydeligvis satt ham mye tilbake.

– Jeg er skuffet

Etter løpet fortalte Filip Ingebrigtsen at han har prøvd å trene så godt han kan, men at han kanskje hadde kjørt litt for hardt på.

– Det spørs om jeg ikke har trent litt mye etter den kuren. Vi har gjort det vi trodde var best, det var ikke helt galt. Det var ikke så mye dårligere enn i EM, men muskulaturen var ikke helt god, sa Ingebrigtsen på TV-sendingen til NRK.

Det ble syvendeplass på Ingebrigtsen med tiden 3,34,13. Han tar med seg 3000 dollar i premiepenger, men det er ikke syvendeplasser man samler på i familien Ingebrigtsen.

– Jeg er skuffet, jeg var veldig offensiv og var med i en posisjon til å kjempe om seieren. Når jeg skal kjøre på, så går det bare tyngre og tyngre, sier Ingebrigtsen.

– Det verste er at jeg har vist hele sesongen at jeg er like god som de fire beste her, nå endte jeg i gruppe to, 3.34 er ikke dårlig for all del, men det er ikke det jeg trener for, sier han til Aftenbladet.

– Jeg sa før løpet at jeg kunne være fornøyd med fjerdeplass, derfor er jeg selvsagt ikke tilfreds nå, understreker han.