Grøvdal satte ny personlig rekord: – Kjempeavslutning!

Det ble en kruttsterk 5000-meter for Karoline Bjerkeli Grøvdal i London.

Karoline Bjerkeli Grøvdal løp inn til ny personlig rekord.   Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

andreidretter

– En kjempeavslutning, utbrøt NRK-kommentator Jann Post.

Da hadde Karoline Bjerkeli Grøvdal akkurat løpt inn til 14:51.66 og ny personlig rekord på 5000-meter i søndagens Diamond League-stevne på London Olympic stadium.

Det er over seks sekunder raskere enn den gamle persen fra Roma for tre år siden. Den norske rekorden har Ingrid Kristiansen fortsatt på 14.37,33 fra 1986.

– Hun har løpt smart og disponert godt. Herlig løpt, sa NRK-ekspert Vebjørn Rodal.

– Peisa bare forbi

Riktig nok fikk hun smått kritikk for å legge seg i «feil» gruppe underveis i løpet. Isfjorden-jenta lå midtveis i den tredje gruppa, men så våknet hun.

– Beina var veldig bra, det kom bare litt sent. Jeg klarte å ta igjen gruppa foran uten å stivne. Først skulle jeg legge meg bak dem, men jeg hadde større fart og peisa bare forbi, strålte hovedpersonen selv.

Grøvdal gikk overraskende høyt ut i feltet i den første runden og fikk godt betalt av at farten i feltet ikke var i nærheten av verdensrekordnivå.

Obiri vant med en tid på 14:20.36.  Foto: JOHN SIBLEY / Reuters

– Det gikk for sakte

Etterhvert ble det som ventet strekk fra de tolv beste og ned til romsdalsjenta, som akkurat er kommet hjem fra et høydeopphold i Sveits.

Midtveis i løpet var Grøvdal nest-fremst i den tredje gruppa i løpet og ved 3000-meterpasseringen rykket 28-åringen fra sin gruppe.

– Det gikk for sakte, kanskje burde hun vært i gruppa foran, kommenterte Post.

Samtidig stakk den nederlandske verdensrekordholder Sifan Haffan av i det fremste feltet, men ble passert av verdensmester Hellen Obiri fra Kenya i siste sving.

Obiri vant med en solid 14:20.36-tid.

– Der gikk det unna, sa Post.

Først i juni fikk 28-åringen fra Isfjorden sin sesongdebut etter en skadepreget vår.