Hans (15) fra Tromsø ble historisk- første BUL-løper som vinner Hovedløpet

Det ble en flott medaljefangst på de unge BUL Tromsø-løperne under helgens Hovedløp i Kristiansand.

Hans Urset vant sprinten under Hovedløpet i orientering. Her avbildet fra fjorårets Hovedløp da han tok både sølv og bronsemedalje.  Foto: Erik Borg.

andreidretter

På lørdagens langdistanse tok Elisa Iversen sølv i klassen jenter 14 år. Klara Graversen, også hun fra BUL Tromsø, ble nummer fire. Hans Urset ble nummer åtte i klassen gutter 15 år.

På søndagens sprint gikk Hans Urset helt til topps og vant sin klassen. Det er første gang en BUL-Tromsø løper vinner Hovedløpet. Elisa Iversen ble nummer seks og Klara Graversen nummer 15.

Anne Urset, trener for ungdomsgruppen i orientering i BUL Tromsø, er imponert over utøvernes resultater.

– Jeg hadde trodd at alle tre kunne ha plasseringer blant de ti beste, men at de skulle gjøre det så godt hadde jeg ikke trodd. Det er imponerende, spesielt med tanke på at terrenget her er veldig annerledes enn det vi er vant til hjemmefra, sier Urset, som sier rekrutteringen til orienteringssporten kunne vært større.

– Det er ikke så mange som holder på, men de vi har holder høyt nivå. Resultater som i helga viser at det er fullt mulig å bo i Tromsø og hevde seg godt, sier Anne Urset.