I helgen gjør Henrik Ingebrigtsen noe han ikke har gjort på nesten to år

Løper favorittdistansen for første gang siden OL i 2016.

Henrik Ingebrigtsen skal løpe sin første 1500 meter for sesongen i London søndag.   Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

andreidretter

Henrik Ingebrigtsen mangler hurtighet etter flere år med skader. Søndag skal han teste 1500-metersformen under Diamond League-stevnet i London.

Det blir 27-åringens første løp på favorittdistansen siden semifinalen i OL i august 2016.

– Jeg føler at han står midt mellom alt og ingenting. Løpet i London blir et skritt på veien tilbake til eliten. Henrik har jo gått skadet de tre siste sesongene, sier pappa og trener Gjert Ingebrigtsen til NTB.

– Vi tar det gradvis for å være tilbake om noen år.

Gjert Ingebrigtsen uttalte nylig til TV 2 at han ikke har latt Henrik få trene hurtighet sammen med brødrene Filip og Jakob for ikke å «ødelegge» ham psykisk. Han har derfor kun løpt 5000 meter på bane denne sesongen.

For to uker siden skulle han forsøke seg på norgesrekorden, men uten å lykkes. Det ble 12.-plass og 13.35,33 i sveitsiske Lausanne.

Usikkert før EM

Henrik Ingebrigtsen slo igjennom internasjonalt da han løp inn til EM-gull på 1500 meter i 2012 i Helsingfors. Han tok bronse da broren Filip tok EM-gullet i Amsterdam i 2016.

– Hvordan ligger han an til EM i Berlin, og hva skal han løpe?

– Han er kvalifisert på to distanser i EM (1500 og 5000). Vi får ta det nærmere mesterskapet og se hva det koker ned til, sier pappa Ingebrigtsen.

– Det han mangler er det som tar lengst tid å få å plass, og det er hurtigheten. Vi må huske på at sist han løp en 1500 meter var i Rio, og da var han jo skadd.

(©NTB)