Ingebrigtsen-brødrene slet i varmen: – Dette var en tung dag på jobben

Henrik Ingebrigtsen var best av brødrene på 5000 meter i Stockholm, samtidig som Filip gikk på en smell og klarte ikke EM-kravet.

Henrik Ingebrigtsen endte på 9.-plass i Stockholm (Arkivfoto)  Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

andreidretter

Henrik Ingebrigtsen løp inn til 9.-plass med 13.28,89, mens Filip kom i mål på 12.- plass med 13.46,40.

– Dette var en tung dag på jobben, åpningen ble litt for hard, det var rett og slett varmen og tunge bein i dagen løp, sier Henrik Ingebrigtsen like etter løpet.

Han følte faktisk ikke at åpningen den første 1000 meteren på 2.36 for sin egen del kostet spesielt mye krefter.

– Følte nesten at jeg jogget de de første rundene, men faktum er nok at det gikk alt for fort for både Filip og meg i den formen vi er i på dette tidspunktet av sesongen, sier han.

Rundetidene spratt opp etter 3000

Henrik Ingebrigtsen passerte 3000 meter på 7.56, noe som faktisk var 11 sekunder fortere enn da han løp på 13.16,97 i USA i begynnelsen av mai. I mål var han 12 sekunder bak den tiden han oppnådde der.

– Jeg fikk det tungt de siste rundene og tankene streifet meg flere ganger om jeg rett og slett skulle bryte, men heldigvis så valgte jeg å fullføre til tross for at det gikk litt tungt, understker han.

Han legger ikke skjul på at han ble en erfaring rikere på en distanse han har løpt få ganger tidligere.

– Det er helt klart at jeg behersker en slik åpningsfart, men per dags dato har jeg ikke stayerevne til å holde den farten helt inn til mål, sier han fra flyplassen i Stockholm.

Etter løpet var det bare å sette seg i en bil om komme seg til flyplassen, nå venter noen uker med høydetrening i St.Moritz.

Løp ikke med hodet

Filip Ingebrigtsen var litt oppgitt over egen prestasjon på dette løpet i Stockholm.

– Jeg kjente tidlig at dette ikke var dagen min. Har faktisk hatt litt muskulært vondt siden Bislett, og det var ikke det jeg hadde håpet på, forklarer Filip.

Han sier rett ut at kroppen slett ikke var helt klar for to konkurranser så tett på hverandre etter å ha gjennomført alternativ trening en periode.

– Jeg har rett og slett hatt gangsperr et par dager etter Bislett, og kjente tidlig på denne 5000 meteren at muskulaturen i beinene ikke var helt klar for en slik kraftprøve allerede. Men for all del; jeg løp ikke med hodet og valgte en alt for hard åpning, understreker han.

Regner med at det vil løsne

Begge de to eldste løpebrødrene reiser i kveld til St.Moritz for høydetrening, og Filip Ingebrigtsen er ikke i tvil om at det vil gjøre sitt til at det vil løsne formmessig.

– Vi har brukt det opplegget flere sesonger, og det har virket hver gang inn mot mesterskap. Det er jo først i august at EM går i Berlin, så jeg regner med at det vil løsne rent formmessig, sier han.

Hvor de løper neste konkurranse har ikke pappa og trener Gjert tatt helt stilling til enda.

– Vi må gjøre opp litt status når vi har hatt noen dager i St.Moritz. Der kommer vi til å kombinere solid mengdetrening med innslag av konkurransefart på treningene, sier Gjert.