Isabelle Pedersen til EM-semifinale etter årsbeste

OL-håpet lever fortsatt for hekkeløperen.

Isabelle Pedersen viste god form og gikk videre til semifinale på 100 meter hekk (Arkivfoto)  Foto: NTB scanpix

andreidretter

Isabelle Pedersen løp inn til 13,07 og personlig årsbeste i forsøksheatet på 100 meter hekk i friidretts-EM. Det ga semifinaleplass og fortsatt håp om OL-billett.

I forsøksheatet onsdag fikk hun en god gjennomkjøring fram mot semifinalen og forhåpentlig finalen. Etter en god start på heatet, ble hun kun slått av italienske Giulia Pennella som løp inn til 13,04.

Ser fram mot semifinalen

— Det var ikke det helt store, men jeg fikk en mye bedre start enn tidligere, sa Pedersen til NRK like etter å ha kommet i mål.

— Vi er videre og er der vi skal, sa hun og la til at hun er meget fornøyd.

Nå ser hun fram til semifinale og løpsstart litt senere på dagen.

— Det er i ettermiddagsløpene man virkelig våkner opp.

Europamesterskapet er Pedersens siste sjanse til å sikre en OL-plass. Det internasjonale kravet er 13,00, mens hun må ned på 12,90 for å nå det særnorske OL-kravet.

Ordinær start for Rise

Lars Vikan Rise var den aller første av de 51 norske utøverne i aksjon i friidretts-EM. Han innledet 100-meteren i tikampen med ordinære 11,40. Det holdt til sjetteplass for det største norske tikamphåpet i første heat, der tyskeren Niels Pittomvils var raskest med 11,18 sekunder.

Rise har 11,32 som årsbeste på sprinten fra tidligere i år. Forholdene var gode med en lett medvind på 0,8 sekundmeter i alle de fire heatene.

I det fjerde heatet løp Martin Roe inn til en sterk annenplass bak Ukrainas Olekseij Kasjanov. Ukraineren fikk 10,79, mens Roe løp inn til 10,86 i et løp der han avsluttet veldig sterkt.

Tikampen fortsetter med lengde på formiddagen mandag. Deretter er det kule, høyde og 400 meter før første dag er over. (©NTB)