Legende hyller Warholm etter overlegent EM-gull: – Fantastisk

Friidrettsfenomenet var suveren på 400 meter hekk.

Karsten Warholm tok nok en triumf på friidrettsbanen (arkivfoto).  Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

andreidretter

Friidrettsstjernen Karsten Warholm løp inn til finaleseier på 400 meter hekk i U23-EM i Polen. Han sikret gullet med tiden 48,37.

– Jeg synes det er fantastisk å gjøre 48,37 på sitt sjette løp i U23-EM. At han vant var ikke så overraskende, men at han vinner på så god tid, er betryggende, sier NRK-ekspert og tidligere OL-vinner Vebjørn Rodal i kanalens sending.

Warholm: – Jeg er overlykkelig

Dany Brand fra Sveits løp inn til sølv. Warholms gull var Norges femte medalje i mesterskapet etter at Sven Martin Skagestad gikk til topps i diskos tidligere på dagen.

I finaleheatet var Warholm helt suveren. I mål var han 77 hundredeler foran Brand. Ludvy Vaillant fra Frankrike tok bronsen med tiden 49,31.

Tiden til Warholm er for øvrig mesterskapsrekord og like bak den norske rekorden på 48,25.

– Jeg klarte å komme først til mållinjen akkurat som jeg håpet på, og mesterskapsrekord er bare kronen på verket. Jeg er overlykkelig og vil takke alle som har støttet meg, sa Warholm til Norges Friidrettsforbund etter løpet.

– Jeg klarte å komme først til mållinjen akkurat som jeg håpet på, og mesterskapsrekord er bare kronen på verket. Jeg er overlykkelig og vil takke alle som har støttet meg, sa Warholm til Norges Friidrettsforbund like etter løpet.

Tettpakket program

Unggutten vant selv om han allerede hadde fem løp i beina på få dager. Lørdag tok han sølvet på 400 meter flatt. Da ledet han lenge på oppløpet, men ble fraløpt av slovenske Luka Janezic på de siste 30 meterne.

– Hadde det vært en annen enn Karsten som skulle løpt seks løp på få dager, ville jeg vært bekymret. Han er imidlertid veldig godt trent og har et stort konkurransehode. Dette viser bare råskapen og den offensive holdningen til Karsten og trener Leif Ove (Alnes), sa toppidrettssjef Håvard Tjørholm i Norges Friidrettsforbund til NTB lørdag kveld.

Norges nye friidrettsstjerne

21 år gamle Warholm har den siste tiden stått fram som norsk friidretts nye storstjerne. I juni knuste han sin egen norske rekord på 400 meter flatt fra 46,10 ned til sterke 44,87 under et stevne i Florø.

Deretter senket han sin egen rekord på spesialdistansen 400 meter hekk fra 48,49 til 48,25. Bare tre dager senere kunne han i Stockholm juble for sin annen strake Diamond League-seier.

Senior-VM går i London i perioden 5. til 13. august. Der vil Warholm være blant Norges aller største medaljehåp.

(©NTB)