Team Ingebrigtsen har ikke latt seg skremme av Jakobs kollaps. I år skal storebror løpe Stoltzen.

I fjor måtte Jakob Ingebrigtsen hjelpes opp til toppen. Nå er det Henriks tur.

UTFORDRING: Stoltzekleiven har gitt Ingebrigtsen-brødrene problemer tidligere. I 2017 kollapset Jakob (til h.) på toppen. I år skal Henrik (til v.) gi motbakkeløpet et forsøk.  Foto: Bildbyrån og Hanne Marie Lenth Solbø, BT

andreidretter

– Det er en fin jubileumsgave for oss, sier Owen Westergård.

Pressekontakten i Stoltzekleiven Opp er mildt sagt begeistret for at friidrettsstjernen Henrik Ingebrigtsen, og hans ikke helt så ukjente far, har meldt sin ankomst til den 40. utgaven av motbakkeløpet.

Etter en strålende høstsesong på tartandekket har eldstebror Ingebrigtsen i det siste lagt om treningen litt, slik at han skal kunne utfordre motbakkespesialistene på toppen av resultatlistene.

MEDALJØR: Henrik Ingebrigtsen viser frem sølvmedaljen han vant på 5000-meteren under friidretts-EM i Berlin i år.  Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

– Han er vant med å konkurrere og har god kapasitet. Det eneste friidrettsutøverne må lære seg er å løfte beina. Å løpe i motbakke, rett og slett, sier Westergård.

God pers

Forrige gang Henrik Ingebrigtsen deltok i Stoltzen var tilbake i 2013. Den gang løp han opp trappene på kruttsterke åtte minutter og 50 sekunder.

Begge hans yngre friidrettsbrødre, Filip og Jakob, har siden forsøkt å slå tiden, uten å være i nærheten.

I fjor forsøkte yngstemann Jakob så hardt at han kollapset mot toppen. Han måtte hjelpes opp de siste stegene av pappa Gjert Ingebrigtsen.

  • Se video av hendelsen her:

– Hva kan Henrik få til, Westergård?

– Det er vanskelig å si hvor vi har ham, men han liker ikke å tape. Det vet vi. Han trener nok mye i motbakke nå, sier han.

Brann-duell

De to Team Ingebrigtsen-medlemmene er ikke de eneste idrettsprofilene som skal delta i løpet. Brann stiller nemlig med to deltakere, som har utfordret hverandre: Trener Lars Arne Nilsen og toppspillerutvikler Helge Haugen.

Førstnevnte er hyppig å si den bratte traseen, mens Haugen på fotballbanen alltid var kjent for å være en milsluker. Formen har han vedlikeholdt etter karrieren.

– Dette er første gang vi har offisiell deltakelse fra Brann, siden de som oftest er opptatt med en kamp i helgene. Nå ble kampen deres mot Tromsø flyttet til mandag, så åpnet det seg også en mulighet for Nilsen og Haugen å være med. De har begynt å fyre hverandre opp, sier Westergård, og legger til:

– Men noen spillere kommer ikke til å løpe. De må prioritere kampen, og et løp opp Stoltzen hadde de kjent i beina en hel uke.

Stoltzekleiven Opp arrangeres fredag 28. og lørdag 29. september. Du ser løpet direkte på bt.no. Etter løpsslutt legger vi også ut målsøk slik at du kan søke opp og se målgangen til de deltagerne du måtte ønske.