Nå er hundremillionershallen åpnet

Ulsteinhallen offisielt åpnet  i kveld.

Glimt fra åpningskvelden - kulturleder Leif Ringstad forteller om hallen.

Kuttet snora: Dimna-utøverne Karsten Warholm (t.v.), Nicolas Masters, Isabella Sundgot, Synne Stokkevåg Berg, Stine Sundgot, Ingunn Dragsund Mork, Tobias Våge og Joakim Gustavsen fikk æren av å løpe over målbanneret som markerte åpningen av Ulsteinhallen torsdag kveld.   Foto: Torgrim Bakke

Sport

Se video over: Glimt fra åpningskvelden - kulturleder Leif Ringstad forteller om hallen.

Tre år og to måneder etter det første vedtaket ble gjort, kunne Ulstein Kommune, Ulstein videregående og Ulsteins idrettslag feire at hallen endelig er åpnet. Og allerede den første kvelden ble den massive idrettshallen med en prislapp på like over 100 millioner kroner brukt godt. Dimna ILs friidrettsutøvere og aktive fra Hødd RG, Ulstein  Taekwondo og Hødd Handball var i aksjon etter åpningen mens spente publikummere, som ville få med seg begivenheten, fylte tribunene.

 - Jeg ble rørt da jeg kom ut og så folket som var kommet og alle de aktive. Det var veldig spesielt, forteller kulturleder i Ulstein Kommune Leif Ringstad.

- Vi har gått her de siste ukene og drømt om at denne dagen skulle komme. Det er helt fantastisk, fortsetter Ringstad.

Ordfører Jan Berset sto for den offisielle åpningen av Ulsteinhallen. Men i stedet for den tradisjonelle saksen, fikk han i stedet en startpistol og skjøt startskuddet for åtte Dimna-utøvere som åpnet hallen ved å bryte målbanneret på sprintbanen.

- Det var en artig opplevelse. Det har jeg ikke gjort før. Det frister absolutt til gjentagelse, men det spørs om det blir en stund til, ler ordføreren fornøyd.

- Det er et helt eventyrlig prosjekt og det er mot alle odds at dette skal være mulig å få til i en så liten kommune som Ulstein, sier Berset mens han ser seg rundt i kommunens nye storstue.

Ulsteinhallens første store arrangement skjer om to måneder da ungdoms-NM i friidrett skal arrangeres i Ulstein kommune.