Vant i maraton-debuten

Asgeir Bakken Rognstad fra Emblem best i Ålesund maraton.
Sport

Nordfjordingen Helge Hafsås har haugevis av seirer i Ålesund Maraton. Lørdag måtte han sin overmann.

For orienteringsløper Asgeir Bakken Rognstad fra Emblem IL fant først fram til målpassering på helmaraton og sørget endelig for en sunnmørsseier i Ålesund Maraton.

Dette løpet har vært arrangert siden tidlig på 1990-tallet.

Riktignok ledet Hafsås fra Olden IL halvvegs under glimrende forhold lørdag, men Bakken Rognstad fant en fornuftig rytme, tok igjen Hafsås ut på den siste runden og løp fra nordfjordingen.

Bakken Rognstad vant på drøye 2.42 timer, en meget bra tid med tanke på at dette var 28-åringens debut som maratonløper over 42195 meter.

Piano i starten

- Jeg tok det piano i starten siden jeg ikke har løp akkurat denne distansen tidligere. Målet mitt var i utgangspunktet å komme under tre timer, og det gikk jo fint. Men jeg var dyktig sliten på slutten, innrømmet Bakken Rognstad. Som opprinnelig er fra Lillehammer. Nå bor han i Ålesund og har jobbet for firmaet Vard siden i fjor sommer.

Han er en meget habil orienteringsløper og deltok under norgescupen i Østfold for to uker siden der han fikk en 28. plass som beste resultat.

Han ser nå fram til verdens største orienteringsstafett; Jukola-stafetten i Finland i neste måned. Der stiller Emblem IL lag for første gang.

- Jeg løper trolig 1. etappe der, sier 28-åringen.

Indravik vant halvmaraton

Bård Indravik fra Åndalsnes var raskest på halvmaraton, i hans første løp i Ålesund Maraton.

- Jeg vant det individuelle løpet under Vågen rundt på Vågstranda 1. mai. Og det var hyggelig med seier her under fine løpsforhold, sa Indravik som ble klokket inn på 1.17-tallet.

Anne-Berit Vangen, Lillehammer vant halvmaraton for kvinner på sterke 1.23 timer, ny løyperekord, mens Arlén Rønning Eid, Hødd, hadde bestetid på helmaraton for kvinner på 3.56 timer.

- Endelig under fire timer, det er jeg veldig fornøyd med sa Arlén som fikk gratulasjoner av mannen Sindre Eid ved målpassering.