17-åring for de store anledninger

Karsten Warholm er best når det gjelder – det viste han ikke minst under torsdagens avslutning av VM i Ukraina der han tok hjem gullet!

FOTO: DIGITALSPORT 

FOTO: DIGITALSPORT 

VM-GULL: Karsten Warholm er verdensmester i friidrett. Torsdag vant han 8-kampen under U18-VM i Ukraina, her sammen med en fornøyd trener Arve Hatløy etter at gullet var sikret. FOTO: PRIVAT 

Sport

- Det føles helt fantastisk. Dette er uten tvil det største jeg har opplevd i mitt liv. Jeg hadde en god følelse allerede etter den første dagen, så ble det bare mer og mer realistisk med gull, sier Karsten Warholm til smp.no.

Tom for ord

-Jeg er litt tom for ord akkurat nå, for det er så utrolig stort å tenke på hva jeg har fått til. Jeg trenger nok litt tid før det har gått opp for meg, sier han.

- Karsten er alltid best  under de store anledninger. Han hadde ikke prestert på langt nær så gode resultater om det var et vanlig kretsstevne. Sjøl jeg er overrasket over hans prestasjoner her i Donetsk. Han har satt flere personlige rekorder, og vært nær opp til sitt potensiale i alle øvelser, slo trener Arve Hatløy fast på telefonen fra Ukraina torsdag kveld.

Lojal trener
Hatløy skal ha sin fortjente andel av gullmedaljen, han har fulgt opp Karsten i alle hans år som friidrettsutøver.
- Før den avsluttende 1000 meteren ledet Karsten med rundt 15 sekunder, var du likevel trygg på gullet?
- Helt trygg kan du aldri være, mye kan skje. Men Karsten løp kontrollert og godt på 1000-meteren. De beste var samlet i det andre heatet, og Karsten lå på 3. og 4. plass til 200 meter gjenstod. Da foretok han et taktomslag, og avanserte fra de andre i feltet. Han vant heatet med 20-30 meter etter en skikkelig spurt. Det var helt fantastisk å oppleve, slo trener Hatløy fast overfor smp.no.

Beskjeden feiring
- Blir det gullfering utover kvelden?
- Nei, ikke annet enn en god middag. Fredag ettermiddag er det seierssermoni og utdeling av gullmedaljen, sier Arve Hatløy.
8-kampen har vært strålende av unggutten, og han vant hele fire av øvelsene; 100 meter, lengde og 400 meter onsdag, samt 110 meter hekk torsdag morgen.
I høyde ble det 3. plass, mens han som ventet var mer beskjeden i de to kastøvelsene der Warholm har minimalt treningsgrunnlag. I spyd sleit også mangekjemperne med vanskelige forhold.

– Det var sterk motvind, ikke gunstig for spydkast, sier Hatløy.

Men det blir bare for en parantes å regne etter at VM-gullet ble sikret torsdag kveld – en fantastisk dag for norsk friidrett. Og ikke minst for Karsten Warholm og hans trener Arve Hatløy.

Resultatene
Gullguttens enkeltresultater i 8-kampen; 100 meter: 10,86, lengde: 730 cm, kule: 12,94 meter, 400 meter: 48,09, 110 m hekk: 13,86, høyde: 202 cm, spyd: 42,53 meter, 1000 meter: 2.45,81.  Dette ga 6451 poeng, bare 40 poeng bak verdensrekorden i årsklassen.
Feliks Shestopalov, Russland, tok sølvet med 6260 poeng, altså hele 191 poeng bak den sunnmørske gullvinner. Bronsen gikk til Jan Dolezal, Tsjekkia, på 6222 poeng.