Aksla:

Rekordoppslutning i mosjonsløp

Rekordmange løpere deltok under mosjonsløpet Blodslitet som ble arrangert for 32. gang.

Hele 67 deltakere stilte til start, deriblant f.v.; 271 Håvard Vartdal, 245 Oscar Solnørdal, 252 Marius Karlsen. FOTO: JARLE MORDAL 

Sport

– Det godt å se at så mange ville delta i årets løp. Og det er viktig at alle tar fjellet tilbake, sa Helge Strømsheim.

Han har vært i arrangørstaben siden oppstarten av et mosjonsløp som er 6,5 km langt, og som blant annet passerer stedet der studenten Anja Weløy Aarseth ble funnet drept lørdag 31. august.

Arrangør er bedriftsidrettslaget ved Fagerlia videregående skole, som i går stilte mannsterke siden det var forventet rekorddeltakelse.

Det viste seg å slå til.

– Vi har registrert 67 deltakere i kveld. Det er soleklar ny rekord for vårt løp, sa Strømsheim da vi snakket med han når løpere ennå var på veg inn mot mål.

Start og innkomst er i Fagerlia, på stien rett ovenfor bebyggelsen i området. Løpet vender ved Fjellstua og returnerer tilbake mot Fagerlia.

Før starten ble Anja Weløy Aarseth minnet med ett minutts stillhet, en verdig markering før de 67 deltakerne tok fatt på mosjonsløpet.

Aller raskest var ikke uventet Kristian Nedregård. 39-åringen løp inn til 23.47. Det er 40 sekunder svakere enn løyperekorden, som fortsatt innehas av Lars Roger Lundanes, far til verdensmesteren i orientering; Olav Lundanes.

Som ventet var Tonje Brande raskest av damene. Hun løp på sterke 28.12. Med det var hun totalt sett den tiende kjappeste i mål.

Les mer om denne saken i Sunnmørsposten, torsdag.