Noen rekordtid ble det ikke på mannen fra Olden IL, som har nest flest maratonseire i verden. 2.51.25 ble han klokket inn på. Det var han bare halvveis fornøyd med.

- Det er et ok resultat, men langt ifra der jeg er når jeg er i toppform. De siste årene har ikke muskulaturen vært helt slik den bruker å være. Jeg får fort melkesyre og blir slapp, sa Hafsås etter løpet.

Konkurranseinstinkt

Under Ålesund maraton kan man velge mellom halvmaraton og maraton. De som deltar på halv distanse løper én runde fra Moa og litt inn forbi Reiakvambrua i Brusdalen, mens de tøffeste løper to runder.

Fram til første vending innerst inne i Brusdalen var det halvmaratonløper Jan Ketil Vinnes som ledet foran Helge Hafsås. Etter det var det Hafsås som tok over teten, tett fulgt av Vinnes.

Et par kilometer før målgang for halvmaratonløperne satte Hafsås inn et ekstra gir som Vinnesl ikke kunne følge opp. Om det var taktisk lurt av Helge som skulle løpe ei runde til kan man diskutere.

- Jeg tenkte at det kunne være greit å komme i mål før den beste halvmaratonløperen. Men jeg kjørte nok litt for hardt på, innrømte Hafsås som følgende fikk ei hard runde nummer to.

Kom sterkt tilbake

Jan Ketil kom i mål seks sekunder etter maratonkongen, og vant med det halvmaratonen på tida 1.19.51. Det var han fornøyd med ettersom han har vært ute med skader og dermed ikke har kunnet trene optimalt.

Debutant vant

På kvinnesida imponerte nykommer Karoline Valle fra Fræna. Hun løp sitt første løp noen sinne, men vant likevel halvmaratondistansen på tida 1.35.44.

- Jeg hadde ikke trodd jeg skulle vinne ettersom jeg aldri har deltatt i løp før. Jeg likte både distansen og løypa, og må si at dette ga mersmak, fortalte Valle. Hun skrøt også stort av arrangørene.

- Arrangementet var veldig fint og godt organisert.

Karoline ble tett fulgt av Kari-Anne Tryggestad Ryste (1.35.50), som altså ble nest beste kvinne på den korteste distansen.