Casper Ruud rystet verdensstjerne

Nordmannen var nær ny tennisbragd.

Casper Ruud røk ut mot franske Gael Montfils i åttedelsfinalen i Quito.   Foto: Vincent Thian / TT / NTB Scanpix

ballsport

Franske Gael Montfils (31) ble for sterk for Casper Ruud. Den norske tennisspilleren røk ut etter tre sett i åttedelsfinalen i ATP 250-turneringen i Ecuador.

Motstander var ingen hvem som helst: To ganger har han tatt seg til semifinale i en Grand Slam-turnering. Først i 2008 (French Open), og deretter i 2016 da franskmannen spilte semifinale i US Open.

I 2016 var Monfils ranket så høyt som nummer seks i verden, før han fikk deler av fjorårssesongen spolert på grunn av skader.

– Egentlig er han en topp 10-spiller i verden. Jeg vil si at dette blir den tøffeste motstanderen Casper har møtt til nå, sa faren Christian Ruud før matchen.

Montfils brøt en av servene til Ruud i det første settet, og det var nok til å vinne 6-4.

I det andre settet var det Ruud som fikk et overtak. Han brøt franskmannens serve to ganger, men tapte et av sine egne game. Settet endte 6-3 til nordmannen, som er nummer 122 på ATP-rankingen.

Gael Montfils har nådd semifinalen i to Grand Slam-turneringer.  Foto: THOMAS PETER / X90176

Franske Montfils ligger betydelig høyere med en 43. plass på rankingen, og i det tredje og avgjørende settet ble han til slutt for sterk.

De første gamene var jevne og tok tid å avgjøre, men mot slutten ble de betydelig kortere. Montfils sikret seg både det femte og det niende gamet uten at Ruud vant en eneste ballveksling.

Da franskmannen til slutt brøt Ruuds serve i det tiende settet var seieren et faktum.

Med sifrene 6-4, 3-6, 6-4 sendte Montfils Ruud ut av turneringen i Ecuador.

(BT/©NTB)