Forbundet krever svar fra Elverum etter søndagens absurde kamp

Elverum fikk fire spillere utvist med vilje. Taktikken ble heftig kritisert.

Petter Øverby var blant de fire Elverum-spillerne som fikk rødt kort etter beskjed fra trener Michael Apelgren. Her fra cupfinalen.  Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

ballsport

Norges Håndballforbund ser alvorlig på at Elverum Håndball pådro seg røde kort med vilje i kampen mot Lillestrøm og varsler at de vil ta kontakt med klubben.

Elverum slo Lillestrøm 30–22 i eliteserien håndball søndag, men det var alt annet enn seieren som ble en "snakkis".

Hjemmelaget pådro seg elleve utvisninger og på tampen satt både Erik Toft, Petter Øverby, Kristian Bliznac og Tine Poklar på tribunen etter å ha pådratt seg røde kort.

Etter kampen medga Elverum-trener Michael Apelgren at det hele var planlagt, ettersom de fire spillerne nå kan stå over kampen mot Halden, for så å være klare til sluttspillet.

– Jeg skal innrømme at vi spilte på måten vi gjorde for å få røde kort på akkurat de fire spillerne, sa Apelgren til Østlendingen.

Det fikk flere trenere i eliteserien til å reagere. Blant andre Fyllingen-trener Vidar Gjesdal var opprørt, og mente Elverum-treneren bør straffes.

– Det strider mot alle prinsippene vi har i norsk håndball, sa Gjesdal.

Norges Håndballforbund ønsker ikke å kommentere saken, men sier i en pressemelding at de ser alvorlig på påstandene om at Elverum har pådratt seg fire røde kort med vilje.

– Vi vil ta kontakt med Elverum og de øvrige partene fra gårsdagens kamp, og undersøke forholdet grundig før vi avgjør hvordan saken skal behandles, skriver forbundet.

Kommunikasjonsansvarlig i Norges Håndballforbund, Kirsten Birkeland, sier de ikke har mottatt noen henvendelser om saken, og at de ikke ønsker å kommentere den utover pressemeldingen så lenge episoden er under undersøkelse.

– Men uavhengig av om vi får henvendelser, så kommer vi til å undersøke saken, sier hun.

(©NTB)