12:25:19Vinter-OL 2018direkte

Festet innlegg
Jentenes slalåm blåste bort, OL-krise for alpint
14. februar kl 03:37av Olav Rege Olsen

Nordmannen Atle Skårdal har det stritt i OL. Han er rennsjef for jentenes alpinøvelser og avlyste onsdagens slalåm på grunn av sterk vind.

Tirsdag måtte guttas kombinasjon barberes ned med en mini-utfor uten hopp for å komme i havn med konkurransen. Pyeongchang-området ligger svært utsatt til for vind. Det er ikke mange reservedager til rådighet.

Værprognosene for torsdag og fredag er imidlertid oppløftende: Vinden ser ut til å skulle løye mye de dagene, men det er fortsatt mye igjen av OL etter det.

Kvinnenes slalåm skal nå etter planen gå fredag.

Nina Haver-Løseth, bildet, Maren Skjøld og Kristin Lysdahl skulle kjørt slalåm for Norge onsdag. Nå er rennet utsatt på grunn av den sterke vinden.
Nina Haver-Løseth, bildet, Maren Skjøld og Kristin Lysdahl skulle kjørt slalåm for Norge onsdag. Nå er rennet utsatt på grunn av den sterke vinden.
FOTO: NTB scanpix

(©NTB)

Siste innlegg

TIPS OSS
 • 16 min av Daniel Røed-Johansen

  Kombinert-nedtur - Riiber er håpet

  FOTO: Rune Petter Ness

  Jan Schmid fikk det ikke til å klaffe i hoppdelen av kombinertrennet. Det gjorde heller ikke Jørgen Graabak eller Espen Andersen. 

  Jarl Magnus Riiber er Norges medaljehåp før langrennsdelen. han går ut ett sekund bak ledende Akito Watabe. Det kommer imidlertid flere antatt sterkere langrennsløpere like bak. 

  Les mer her.

  Følg rennet minutt for minutt fra kl. 13.45 øverst på denne siden.

 • 11:45 av Daniel Røed-Johansen

  Svensk stafett-endring i siste liten

  FOTO: Terje Pedersen / NTB scanpix

  Sebastian Samuelsson har vært en av OLs store overraskelser. 

  Han vant sølv på jaktstarten, og tirsdag skulle han gå for mer edelt metall under mixed-stafetten. 

  Nå er han blitt tvunget til å kaste inn håndkleet. Sykdom skal være årsaken, ifølge svenske Kanal 5.

  Meldingen kom kun én time før stafetten skal starte. Fredrik Lindström tar Samuelssons plass, men det er liten tvil om at svenskenes medaljesjanser nå er svekket.

  Sveriges landslagsledelse håper nå at Samuelsson blir klar til fredagens ordinære stafett.

  For Norge er medaljemulighetene gode, og du kan følge all spenningen ved å scrolle deg til toppen av denne siden.

 • 10:56 av Daniel Røed-Johansen

  Norge til historisk kvartfinale

  FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix

  Se, så mye dette betyr!

  Etter en magisk opphenting er Norges ishockey-landslag klare for OL-kvartfinale! Det har aldri skjedd før.

  Norge lå under mot Slovenia, men kjempet seg tilbake og vant til slutt 2-1 etter sudden death. Alexander Bonsaksen ble den store helten med den avgjørende scoringen.

  I kvartfinalen venter Olympiske utøvere fra Russland (OAR). De er av mange sett på som gullfavoritt. Dermed blir det en svært tøff oppgave for Norge. Men som Patrick Thoresen sier til Eurosport:

  – Ingenting hadde vært bedre enn et «miracle on ice».

  Les mer om kampen her.

  Som resten av spillerne i den amerikanske NHL-ligaen, glimrer Mats Zuccarello med sitt fravær i OL. Men han var raskt ute med å gratulere matchvinner-kameraten Bonsaksen:

 • 10:39 av Daniel Røed-Johansen

  Disse går lagsprinten for Norge

  FOTO: Martin Slottemo Lyngstad

  Norges lag på lagsprinten ble presentert i dag.

  Marit Bjørgen skal gå sammen med sølvvinner på den individuelle sprinten, Maiken Caspersen Falla.

  Martin Johnsrud Sundby skal gå sammen med Johannes Høsflot Klæbo.

  Adresseavisen-kommentator Birger Løfaldli mener at Marit Bjørgen burde gått ankeretappen. Les mer her.

 • 10:23 av Daniel Røed-Johansen

  Følger ishockey-kjæresten fra tribunen

  FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix

  Det norske snowboardhåpet Silje Norendal er på plass i ishockey-hallen for å følge kjæresten Alexander Bonsaksen. Da er det på sin plass med en selfie ☝️

  Og det er viktig å ha litt forskjellige vinkler å velge mellom:

  FOTO: Lise Åserud / NTB scanpix

  Senere fikk hun se kjæresten score det avgjørende målet som sendte Norge til en historisk OL-kvartfinale. Scroll litt opp for å lese mer om kampen.

 • 10:12 av Daniel Røed-Johansen

  Gullhelten måtte transplantere hud

  FOTO: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

  I går kunne Håvard Lorentzen juble for OL-gull. Det var imidlertid lite som tydet på det for drøye to år siden. 

  Da ble skøyteløperen offer for en skrekkskade som kunne kostet ham karrièren.

  – Det var ikke et fint syn den gangen. Huden bare hang ut. Jeg endte opp med å måtte transplantere hud, beskriver Lorentzen. 

  Han møtte mediene dagen etter gulløpet. Her kan du se hvordan leggen ser ut nå, og du kan lese om hvordan Lorentzen feiret gullet.

 • 09:25 av Daniel Røed-Johansen

  «Ustoppelige» Norge vekker oppsikt i USA

  Hoppgutta jubler for OL-laggull.
  Hoppgutta jubler for OL-laggull.
  FOTO: RUNE PETTER NESS

  Norge vinner og vinner og vinner. I utlandet klør de seg i hodet. 

  Forrige uke skrev Washington Post om Norges «Godzilla-aktige» statistikk. Nå vier det amerikanske sportsmagasinet Sports Illustrated plass til den norske suksessen. De beskriver Norge som «ustoppelige».

  - Hver dag tvinger oss til å finne en ny måte å beskrive hvordan Norge fullstendig dominerer de olympiske vinterlekene. Norge knuser konkurrentene uansett hvordan du ser på det, skriver sportsmagasinet.

  Med hele 28 medaljer leder Norge medaljestatistikken foran Tyskland, som har innkassert 20 medaljer. Sjekk medalje-oversikten her.

  - Alt går Norges vei, fastslår Sports Illustrated, som etter gårsdagens jubeldag trekker frem Norges fryktede hoppere, Robert Johanssons frekke trønderbart og Håvard Lorentzens fenomenale rekordløp.

  New York Times har også skrevet om dt norske alpinlandslagets suksess. «De sover sammen, og de vinner masse medaljer sammen», skriver avisen.

  Det er lett å ta av for nordmenn nå.

  - Vi må ikke bli høye på pæra, skriver Aftenposten-kommentator Ola Bernhus.

 • 08:30 av Daniel Røed-Johansen

  Skulle møte Norge - avga positiv dopingprøve

  FOTO: NTB scanpix

  Den slovenske landslagsspilleren Ziga Jeglic skulle egentlig spilt mot Norge i skjebnekampen i ishockey denne morgenen. Nå har han imidlertid avgitt en positiv dopingprøve.

  - Utøveren har akseptert at han har brutt dopingreglementet. Derfor er han suspendert fra å konkurrere videre i OL. Han vil forlate utøverlandsbyen i løpet av 24 timer, heter det i en uttalelse fra Idrettens voldgiftsrett (CAS).

  Jeglic scoret det avgjørende straffeslaget mot Slovakia på lørdag. Det var i forbindelse med den kampen at den positive prøven ble avlagt.

  Han testet positivt for stoffet fenoterol. I en uttalelse sier Jeglic at den positive prøven skyldes astmamedisin. Han sier videre at han glemte å søke om medisinsk fritak for å bruke medisinen.

  Dermed har OL i Pyeongchang fått sin tredje dopingsak. En av dem handler om curlingspiller Aleksandr Krusjelnitskij, som var med på å slå Norge i bronsefinalen forrige uke. Den saken kan du lese mer om her.

  OLs første dopingsak var mot den japanske kortbaneløperen Kei Saito.

 • 08:02 av Daniel Røed-Johansen

  Selvsikker melding før Norge-duellen

  FOTO: TT / NTB scanpix

  Sverige greide ikke å hamle opp med Norge under lørdagens stafett. Men onsdag får de en ny sjanse. Da står sprintstafett på programmet i Pyeongchang. 

  Det vil ikke overraske om gullkampen vil stå mellom Sverige og Norge. Charlotte Kalla og Stina Nilsson går for svenskene, mens Marit Bjørgen og Maiken Caspersen Falla går for Norge.

  Dagen før duellen kommer Kalla med en selvsikker melding.

  - Jeg ville ikke likt å møte Stina i en spurtduell. Hvis det blir hun mot Maiken på oppløpet, føles det bra, sier Kalla, ifølge Aftonbladet.

  Charlotte Kalla kan ta sitt andre gull i dette mesterskapet. Hun vant 15 kilometer med skibytte. Det samme kan Stina Nilsson. Hun gikk til topps på sprinten. Bjørgen og Falla vil imidlertid gjøre alt de kan for å stoppe svenskenes gulljakt. 

Vis flere