- Hele eliteserien til TV 2

TV 2 skal være i sluttforhandlinger om å kjøpe den norske delen av C More.

TV 2s Davy Wathne intervjuer Odd-trener Dag-Eiliv Fagermo og Brann-trener Rikard Norling.  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

fotball

Det er VG som melder at eliteserien igjen kan bli samlet på TV 2 denne sesongen.

Forhandlingene skal ha pågått lenge. Ifølge VG kan all eliteseriefotball komme til å bli samlet under TV 2-paraplyen de to neste årene. De to siste årene har TV 2 «bare» hatt to kamper i hver eliteserierunde, mens resten har gått på C More.

Også Aftenposten.no/bt.no har i dag fått bekreftet at det pågår forhandlinger om salg av C Mores fotballrettigheter til TV 2. – TV 2 svarer av prinsipp aldri på strategiske spørsmål om potensielle oppkjøp av andre selskaper, sier TV 2s kommunikasjonssjef Rune Indrøy til VG.

– Dette kan jeg ikke si noe om nå, sier Bjørn Taalesen, redaktør og ansvarlig for sportsrettigheter i TV 2, til Aftenposten.

Knut Kristvang, daglig leder i Fotball Media som forvalter TV-rettighetene til norsk fotball, er kjent med TV 2s interesse for C More.

– Vi har oppfattet at TV2 kan være en av de aktørene som har vist interesse for C More. Men utover det, så er dette prosesser som vi ikke er en del av eller kjenner. Vi har en avtale med C More som gjelder i to år til. Hvis C More blir solgt, så gjelder den avtalen fortsatt – bare med nye eiere, sier Kristvang.

C More, som den gang het Canal Plus, kjøpte fotballrettighetene uten budrunde i 2011 for 1,2 milliarder kroner.