AaFK vil forlenge med kvartett

Fire viktige AaFK-brikker er på utgående kontrakter. Jobben med å sikre dem lengre kontrakter er allerede i gang.

Er ønsket med videre: Aron Thrandarson har fått debuten sin på det islandske laget og er kanskje AaFKs heteste salgsobjekt. Kontrakten hans går ut ved sesongslutt, men allerede nå er AaFK klare på at de ønsker å forlenge med islendingen.  Foto: NTB scanpix

fotball

Ifølge klubbdirektør Henrik Hoff er AaFK allerede i samtaler med Mustafa Abdellaoue, Daniel Gretarsson og Aron Thrandarson om en kontraktsforlengelse. I tillegg er AaFK allerede nå klare på at Fredrik Carlsen er ønsket med videre utover kontrakten hans som går ut ved sesongslutt. – Dette er spillere vi ønsker å forlenge med. Det er derfor vi går i dialog med dem nå, sier Hoff. Utover disse er det bare Tero Mäntylä i AaFK-stallen som har kontrakt som går ut ved sesongslutt. Finnen har slitt voldsomt med spilletid og får nok ikke tilbud om en ny kontrakt.

Tommel opp: Klubbdirektør Henrik Hoff er klar på at AaFK ønsker å forlenge kontraktene med Fredrik Carlsen, Mustafa Abdellaoue, Daniel Gretarsson og Aron Thrandarson.  Foto: Arkivfoto

Har handlet om økonomi

Ifølge Henrik Hoff er ikke AaFK spesielt tidlig ute i samtalene om kontraktsforlengelser i denne omgang. – Nei, det synes jeg ikke. Men dette har nok hatt sammenheng med klubbens økonomiske situasjon. Nå er vi mer komfortabel med den økonomiske situasjonen og da er det enklere å planlegge slikt. Tidligere har det vært fornuftig å ha litt spillerom mot slutten av sesongen, sier Hoff.

Han ønsker ikke å gå inn på kontraktsforhandlingene med hver enkelt. Han er også klar på at det kan ta tid før det blir avklaring med hver enkelt. – Men vi har i alle fall opprettet en dialog slik at vi vet hvor vi har hverandre, sier Hoff.

Per dags dato virker Aron Thrandarson som det heteste salgsobjektet av spillerne på utgående kontrakter. – Jeg har overlatt kontraktsforhandlingene til agenten min. Jeg har selvfølgelig lyst å ta steget ut en gang, men enn så lenge trives jeg godt her, er hans generelle kommentar til kontraktsforhandlingene.

Møter KBK i dag

I ettermiddag settes imidlertid kontraktsforhandlinger på vent. Da fortsetter AaFKs sesongoppkjøring borte mot eliteseriekollega Kristiansund. – Nå begynner det virkelig å nærme seg. Vi har tre treningskamper igjen, og KBK-kampen blir en viktig pekepinn både for enkeltspillere og lag på hvordan vi står, sier AaFK-trener Trond Fredriksen.

Han starter trolig med dette laget i kampen som blir streamet på smp.no:

Lie – Arnarson, Ramsteijn, Gretarsson, Kirkeskov – Marlinho, Riise, Carlsen, Thrandarson – Berisha og Abdellaoue.