– Jeg fikk ei natt med kona på Gardermoen

Hektiske dager for Norges nye landslagssjef.
fotball

STOCKHOLM (aftenposten.no): Ti over ti lørdag formiddag kom Per-Mathias Høgmo tuslende fra parkeringsplassen på Djurgårdens treningsanlegg like utenfor Stockholm sentrum.

Han så litt trøtt ut, og det er vel kanskje ikke så rart.

De siste døgnene har det gått i ett for Norges nye landslagssjef.

Smilet er imidlertid fortsatt nesten like bredt som da han ble presentert som landslagstrener dagen før.

– Det har vært innholdsrike og fascinerende dager. Fra det ene høydepunktet til det andre. Det er gøy, og ikke minst inspirerende, sier han til aftenposten.no etter at dagens trening er unnagjort.

For han er fortsatt Djugården-trener, selv om han fredag ble presentert som Norges nye fotballsjef på Ullevaal, og at han er tilbake samme sted mandag for å presentere sin første landslagstropp.

– Det var en fantastisk kamp og opplevelse på torsdag (uavgjort i byderbyet mot AIK foran et fullsatt hjemmestadion). Så ble det en flott dag med presentasjonen i går, hvor jeg føler at vi fikk frem budskapet. Det var viktig.

– Det har vel blitt en del møter også?

– Ja, det ble en del av de. Så fikk jeg ei natt sammen med kona på Gardermoen, før hun dro med toget mot Moss, og jeg dro til Stockholm i dag tidlig.

Møter Halmstad søndag

Like etter lørdagstreningen satte Djurgården-laget seg på bussen vestover. Søndag klokken 15 venter bortekamp mot Halmstad.

– Nå er fokuset mitt fullt og helt mot den kampen. Etterpå blir det å snakke med resten av det norske støtteapparatet, for å finne den riktige landslagstroppen, sier Høgmo.

Som altså skifter fra sin svenske til sin norske hatt når troppen til kampene mot Slovenia og Island presenteres mandag.

Fortsatt et lite VM-håp

Etter presentasjonen blir det tilbake til Sverige for å fokusere på hjemmekampen mot IFK Göteborg 6. oktober.

Dagen etter er det igjen tid for å fokusere på landslaget igjen.

Om kampene mot Slovenia og Island gir seks poeng blir Norge nummer to i sin gruppe, men siden Norge ligger an til å bli den dårligste toeren i den europeiske kvalifiseringen, går de likevel trolig glipp av play off-spillet som kan gi VM-plass.

Teoretisk er mulighetene imidlertid fortsatt der.

– Utfordringen blir å optimalisere inn mot de kampene. Det finnes jo fortsatt en mulighet. Uansett blir det godt for oss å få to kvalifiseringskamper sammen nå. Det blir verdifullt både for meg og laget, sier Høgmo, før han setter seg på bussen i retning Halmstad.

For det neste døgnet er det Djurgården-hatten som er på.