– Så kom smerten. Jeg har aldri hatt så vondt i hele mitt liv.

Mjøndalens Vamouti Diomande snakker for første gang etter skrekkskaden.
fotball

Det var under lørdagens eliteserieoppgjør mot Start at Mjøndalens Vamouti Diomande (24) opplevde alle fotballspilleres mareritt.

Mjøndalen-profilen snudde seg litt for brått i en duell med Starts Espen Børufsen og gikk ned for telling.

Kampen ble avbrutt i syv minutter, og senere kunne Mjøndalen-trener Vegard Hansen fortelle at Diomandes kne hadde «brukket tvert av».

Nå snakker Diomande ut om skaden i et intervju med Drammens Tidende. Der forteller 24-åringen at sesongen er over for hans del, men at han er glad det ikke gikk enda verre.

– Da jeg kjente at kneskålen var borte, var jeg sikker på at karrieren min var over. Det var det første jeg tenkte, sier Diomande til lokalavisen.

– Så kom smerten. Det er det verste jeg har kjent noen gang. Jeg har aldri hatt så vondt i hele mitt liv.

Se hendelsen i videovinduet over. (Advarer mot sterke bilder)

Fikk skryt før seriestart

Diomande forteller videre at lagkameratene «ikke kan rykke ned nå», fordi han ønsker å spille i Eliteserien i 2016. Mjøndalen er nyopprykket, og er spådd en tøff sesong av mange eksperter, inkludert Aftenpostens fotballekspert Lars Tjærnås.

Askeladden fra Buskerud har startet sesongen lovende, med fem poeng på de første tre kampene. Tapet av Diomande kan imidlertid bli skjebnesvangert.

Før sesongstart skrøt Vegard Hansen uhemmet av energibunten fra Elfensbenskysten, og spådde at han «kom til å bli en attraksjon» i Eliteserien i 2015. Slik blir det altså ikke, men i 2016 vil det være muligheter for å se Diomande i aksjon igjen.