– Men i dag burde vi ha klart det. Vi kunne ha scoret både tre og fire før Herd gjorde 1-0, og jeg synes ærlig talt at dette var ufortjent. Vi var best i alt unntatt i å score mål, mente Spjelkaviktrener Frode Fagermo.

– Deilig seier

Herds trener Thomas Pedersen var selvsagt uenig.

– En deilig seier, og jeg følte hele tiden at her ville det første målet bestemme hvem som ville vinne. Og det ble heldigvis vi, smilte han.

– Dette var en helt jevn kamp, men jeg følte at vi var marginalt bedre med ballen enn det Vika var. En utrolig viktig seier for oss, nå har vi tatt full pott mot AaFK 2 og Spjelkavik på rappen, det var viktig for oss. For vi mister spillere etter ferien, sa Pedersen.

Mål etter corner

Heldige Herd

En episode på stillingen 0-0 sørget for høy temperatur på Vika-benken og blant spillerne. Herds gode keeper Henrik Hagen gikk opp på en høy ball, og Spjelkaviks Benjamin Sunde gikk opp i duellen, helt rent. Hagen fomlet ballen videre bakover og inn i nettet, men dommer Halsen mente at det var angrep på keeper. Noe det ikke så ut til å være. Og Herd-keeperen innrømmet at han var heldig der.

– Vi har hatt mye stang-ut tidligere i år, det var godt vi fikk marginene med oss der. Jeg hadde ikke blitt forbauset om dommeren hadde dømt mål, sa han.

Rett før avsluttet Lars Austnes, Spjelkaviks bestemann, et flott soloraid med å skyte ballen i innsida av stanga. Og samme mann kom helt alene mot keeper Hagen før pause etter flott spill, men da reddet Hagen glimrende.

– Vi er bedre enn Herd

Dermed har Herd fire poengs forsprang på Spjelkavik. Noe Frode Fagermo ikke trives med.

– Vi var bedre enn dem i dag, jeg synes vi har bedre spillere enn dem, og at vi har et bedre lag. Men tabellen sier noe annet, sa en betuttet Fagermo. Som fastslo at dette var sesongens sureste tap – desidert.

Herd-spillerne i en eneste stor jubelklynge nede ved cornerflagget. Og underst ligger målscorer Parfait Bizoza, som stanget inn 0-1 etter 84 minutter. Foto: Helge Skuseth