20 minutter var spilt da en AaFK-dødball ble headet mot mål av Håvard Mork Breivik. Ballen ble til slutt reddet av Førdes keeper Robert Nigardsøy Ljøsner, men han sto med beina plassert inne i mål og dommer Steinar Hjelle valgte til slutt å dømme scoring.

- Jeg er helt sikker på at den var inne, sier Håvard Mork Breivik til smp.no.

Bilder tatt av Sunnmørspostens fotograf på kampen viser at det i beste fall var smakk om ørsmå marginer.

- Jeg sto for langt unna til å kunne si at den enten var inne eller ikke inne, men keeperen min er i alle fall veldig tydelig på at ballen ikke var inne, sier Førde-trener Lars Ove Nistad.

Scoringen var til slutt det som skilte lagene i NM-kvartfinalen på Color Line stadion.

AaFK best

Til slutt var det uansett fortjent at det var AaFK som stakk av med seieren. Spesielt i førsteomgang var AaFK bedre enn motstanderen og til pause kunne det fort stått mer enn 1-0.I andreomgang kom Førde mer med i spillet, men uten å true Aalesund voldsomt.

- I førsteomgang er vi flinke til å være tålmodige og å vri spillet. Vi bruker de rommene vi ønsker, men sliter litt med uttellingen. I andreomgang legger de om til 4-2-4. Vi svarer med å legge om til 3-5-2 og klarer å renske unna greit. Så selv om mødrene skriker litt på tribuna, så føler jeg at vi har grei kontroll utover i omgangen. Jeg føler egentlig ikke at seieren var voldsomt trua, sier AaFK-trener Brede Skahjem Tokvam.

Førde-trener Nistad satt - tross tapet - igjen med en fin opplevelse av oppgjøret.

- Det er synd at en slik situasjon blir avgjørende, men jeg føler likevel at vi sitter igjen med en fin referansekamp. Dette var en god guttekamp, mener han.

Nå håper AaFK å unngå Stabæk i semifinalen. Uansett er Håvard Mork Breivik - som trolig var sist på AaFKs scoring -  optimistisk foran semifinalen.

- Jeg tror vi har sjans til å gå helt til topps. Vi har et såpass bra lag, sier han.