– Dette var en veldig solid kamp av oss, jublet Herd-trener Steinar Standal etter 3-0-seieren på Vålerenga kultur- og idrettspark.

Seieren betyr at Herd er videre til semifinalen i Norgesmesterskapet i J16-klassen. I forkant av kvartfinalen, fryktet Herd nettopp Vålerenga som en av de største utfordrerne til å gå helt til topps.Nå drømmer Herd-jentene om NM-gull.

– Vi vet jo ikke så veldig mye om motstanderne, men i utgangspunktet tenkte vi at Vålerenga var noe av det verste vi kunne få i en kvartfinale. Så det er klart at håpet nå lever om å gå helt til topps, sier Standal.Han håper dessuten at Herd skal få hjemmekamp i semifinalen.

Drømmestart

I søndagens oppgjør fikk Herd en drømmestart på oppgjøret da Solveig Engås satte et straffespark i mål.På 0-0 bikket kampen fram og tilbake. Vålerenga hadde blant annet et skudd i stanga, men da Herd satte inn 2-0 like etter pause følte Steinar Standal at Herd fikk kontroll på oppgjøret.2-0-målet kom for øvrg ved Synne Masdal etter en corner.

Kampen ble for alvor punktert da Amalie Sandvik satte inn 3-0 ut i omgangen. Også denne scoringen kom etter en dødball.

– Vi visste at Vålerenga var et veldig spillende lag. Vi bestemte oss for å stå knallhøyt på dem og det lykkes vi veldig godt med, sier Steinar Standal etter cuptriumfen.