«Yttis» blir ekspertkommentator

Sunnmørsposten streamer de fleste av AaFKs treningskamper i vinter. Erling Ytterland blir ekspertkommentator og debuterer allerede fredag med klassikeren AaFK-Hødd.

Duo: Sunnmørspostens sportsjournalist Kristian Stenerud skal kommentere AaFKs treningskamper i vinter. Med seg får han Erling Ytterland som ekspertkommentator.   Foto: Staale Wattø

fotball

Klubblegenden – som er tidenes mestscorende AaFK-spiller – takket for seg i AaFK i vinter etter å hatt en rekke trenerverv i klubben de siste årene.

Nå skal «Yttis» se det hele utenfra som ekspertkommentator i Sunnmørsposten.

Første treningskamp er AaFK-Hødd fredag klokka 18. Tilbudet er for abonnenter av Sunnmørsposten. Registrer deg her for å begynne å lese Pluss. Her kan du bli abonnent på Sunnmørsposten.

– Jeg ser for meg at jeg tar meg av mye av det fotballfaglige. I alle fall når jeg skal kommentere i lag med han der, sier Ytterland og kiker bort på Sunnmørsposten-journalist Kristian Stenerud.

Utgangspunktet er at duoen skal kommentere de fleste av AaFKs treningskamper i vinter.

Foreløpig har ikke Sunnmørsposten fått rettigheter til å vise treningskampen mot FC Rostov. Dessuten er det uklart hvem – og hvor – AaFK skal møte i generalprøven. Denne er det uansett et sterkt ønske om å vise, dersom det lar seg ordne.

Ellers har Sunnmørsposten klarsignal til å vise samtlige av AaFKs treningskamper i vinter.

– Jeg skal være saklig, men samtidig er jeg ikke redd for å si sin mening. Alle som er i AaFK må tåle å høre hvor skapet skal stå, sier Erling Ytterland.