– Jeg må si jeg var skeptisk i forrige uka, for da var været helt håpløst i England. Vinteren stoppet det meste, også en rekke fotballkamper. Men denne uka har vi flott vårvær, med 10-12 grader og lettskyet vær. De «innfødte» sier også til oss at vi har hatt griseflaks som ikke la treningsleiren en uke tidligere, sier Hødds hovedtrener Sindre Eid.

Dte er takket være tidligere Hødd-ansatt Lars Petter Rønnestad at AaFK har fått innpass i klubben Luton Town, som nå ligger an til å rykke opp til nivå 2 i England.

Fantastisk anlegg

– Luton Town har et fantastisk treningsanlegg som vi får benytte. Vi bor på et hotell rett ved siden av her, og rusler bort til banene på fem minutter, sier Eid.

Luton har en rekke prima gressbaner på anlegget sitt - og én kunstgressbane.

– Den fikk nytt dekke i fjor, og er helt ypperlig for oss. Vi trener kun på kunstgressbanen, mens Lutons 1. divisjonslag kun trener på naturgressbanene, smiler Sindre.

Hødd kom til England onsdag kveld, og trente to økter torsdag. To økter sto også på planen fredag, mens det blir ei økt lørdag.

– Etter ei tidligøkt skal vi dra i samlet tropp til Kenilworth Road, som er navnet på Lutons stadion. Der skal vi se ligakampen mellom Luton og Barnet, og det blir gøy, tror treneren.

Møter Molde tirsdag

Søndag skal Hødd spille en internkamp, og mandag drar de hjem.

– Vi kunne kanskje ha fått oss en «ordentlig» kamp her borte, men vi skal møte Molde i treningskamp på Aker stadion allerede tirsdag. Så dermed stresset vi ikke med å finne en engelsk motstander når vi er her, opplyser Eid.

Molde-kampen ser han fram til.

– Det er jo landslagspause i Norge, så vi regner med at Molde kommer med det de har av A-lagsaktuelle spillere hjemme. Så der får vi kjørt oss, og det er bra, mener han.

Eid kan rapportere om en skadefri og humørfylt gjeng med spillere så langt. Den eneste som ikke er med bortover er keeper Jan Lennart Urke, som er langtidsskadd.