Og 16. mai, på fotballens egen nasjonaldag i Norge, er det den nye klubben SIF/Hessa IL som får sjansen.

Og daglig leder Line Trones Seter er med rette stolt over engasjementet i sitt eget idrettslag.

300 fra SIF/Hessa

– I morges hadde vi fått 280 av våre unge medlemmer til å kjøpe billett til kampen, og jeg er sikker på at vi blir over 300 på kampen. Og vi skal gi lyd fra oss, lover Trones Seter.

AaFK og sponsoren skal kåre en sesongvinner etter siste hjemmekamp, klubben som heier mest og gir mest lyd fra seg på tribunene stikker av med hele 70.000 kroner.

Mens nr. to får 20.000 kr og treeren 10.000 kr.

Går for gull

– Vi går for gull, ler Line.

Som oppfordrer alle som skal på stadion fra sin klubb til også å møte opp på Kiperviktorget før klokka 17, der folketoget østover til stadion skal starte fra. Og selvsagt stille i SIF/Hessas klubbfarger rødt og svart.

– Og så håper vi at alle de fra SIF/Hessa som møter opp for å heie på AaFK i dag, også tar turen til vår egen stadion «Siffen» kommende fredag, når SIF/Hessa møter AaFK til spennende seriekamp i 4. divisjon. Også våre gutter trenger støtte, sier hun.

Minst 6.000 tilskuere?

Men i dag er det altså AaFKs A-lag det gjelder, og SIF/Hessas jenter og gutter blir slett ikke de eneste som skal støtte AaFK på vegen mot tre nye poeng mot Strømmen.

– Det hadde vært fantastisk med 6.000 tilskuere «pluss-pluss», og det er det muligheter for, håper han.

Stinn brakke i Stavanger

AaFK leder 1. divisjon med tre poengs margin ned til Viking. Som på sin side har solgt ut Viking stadion til kveldens kamp mot lokalrival Sandnes Ulf.

Og det betyr over 17.000 tilskuere. I 1. divisjon!

– Hadde vi møtt Hødd i lokaloppgjør denne dagen, tror jeg vi langt på veg hadde solgt ut vår stadion også, melder Osvik.

Men ikke uten et lite snev av misunnelse...

SIF/Hessa har god trening i å gå i tog. Her fra folketoget gjennom Skarbøvik før den nye klubbens aller første kamp i 4. divisjon, lørdag 14. april i år. I dag er det AaFK som skal støttes. Foto: SIF/Hessa IL