Ti mål hadde Brattvåg fått i sekken på de tre første hjemmekampene, der flere av de sorteres under kategorien personlige feil eller tabbemål. Det fjerde tapet skulle sende totalen opp i 14 baklengs på hjemmebane.

– Dette er vell omtrent som å sette på en gammel film. Vi skaper 7-8 store sjanser mot Egersund sine to før de scorer to mål mot slutten av kampen. Vi har snakket mye om å luke bort de personlige feilene. Dessverre får vi to før pause i dag, som også tidligere har kostet oss scoringer i mot, sier Brattvåg-trener Rune Ulvestad.

Sjå kampen i opptak her

Kalddusj

Brattvåg fikk den første kalddusjen i solsteiken direkte fra avspark på Brattvåg stadion. På det femte trekket, uten at en BIL-spiller var borte i kula, dunka Stian Sleveland ballen utagbart i mål bak Henrik Hansen.

Brattvåg svarte imidlertid umiddelbart med to svette sjanser, der Egersunds keeper Nicolai Larsen Berg var enormt god. Først på Patrik D. Hjelmseths avslutning fra 6 meter etter en prima kontring i regi av Emil Dahle og Torbjørn Grytten. Så sto Larsen Berg strålende på Gryttens skudd fra 14 meter i angrepet rett etter.

Egersund har hatt mye stang ut denne sesongen, men i Brattvåg fikk de servert gavepakker på et sølvfat. Trener Karl Oskar Fjørtoft hadde vraket Neydson da Silva etter tabben mot Hødd, og inn kom Henrik Hansen. Han tok ikke veldig godt vare på sjansen. Etter 38 minutter ruset Hansen ut for å avklarere ballen foran beina på Sumareh. Den avklareringa endte rett i beina på Roy Miljeteig, som fra 23 meter plasserte ballen i tomt Brattvåg-mål.

Store sjanser

Brattvåg hadde enorme sjanser til å redusere og utligne etter pause. Hvordan Egersund-målvakt Nicolai Larsen Berg fikk en hånd på den knallharde avslutninga fra Håkon Leine, forstår knappest noen enda. Sisteskansen til gjestene var enorm, og helt mot slutten lykkes Egersund å kontre inn to mål på et Brattvåg-lag som sto framme med alt de hadde.

Kampfakta:

BRATTVÅG-EGERSUND 0-4 (0-2)

BANE: BRATTVÅG  STADION

TILSKUERE: 190

MÅL: 0-1 Stian Sleveland (1.), 0-2 Roy Miljeteig (38.), 0-3 Mathias K. Perttamo(87.), 0-4 Bubakarr Sumareh(90.)

DOMMER: Andre Arnholt, Østsiden-Askøy

Gult kort: Mads N. Madsen, Egersund. Sondre Beite, Brattvåg.