Herd slo Hødd 2 hele 4-0 i mandagens bunnkamp i 3. divisjon, og tok et viktig steg opp fra den verste bunngjørma. Der er Hødd 2 sugd fast, til tross for at keeper Jonas Mathiesen reddet mye av det Herd kom med.

Noe av det vikitigste for storebror Jonas var å hindre lillebror Bendik å score for Herd. Det klarte han å hindre, men 0-4 var sure sifre for Jonas. Som ikke ville bli avbildet sammen med Bendik etter kampen.

- Nei, etter 0-4 gidder jeg ikke det! Nei, absolutt ikke, sa han og ruslet rett i garderoben.

- Jeg burde ha scoret på Jonas på en storsjanse i 1. omgang, men i dag var poengene det viktigste. Og etter en laber 1. omgang løftet vi oss mange hakk i 2. omgang, mente Bendik, som herjet mye ute på Herds venstreside.

Rødt kort før pause

Men Herd fikk en del «gratis» av Hødd 2 i denne kampen. Ikke minst da Sander Djupvik slengte av gårde ei melding til dommer Mathias Kringstad, som må ha vært av det grove slaget. For Kringstad smalt opp det røde kortet på direkten til unggutten, og dermed måtte Hødd spille 55 minutter med ti mann. Og like før kunne også William Fjørtoft vært utvist, for et overfall på Vegard Bruland. Men den episoden så ikke dommeren. Men den var ikke pen.

- Tenningsnivået er tydeligvis i høyeste laget hos en del av våre spillere, mente sportssjef André Nevstad i pausen.

Herd tok ledelsen før det var spilt ti minutter, da Vegard Brulands heading ble klarert på målstreken. Men klareringen traff Emil Fosse, og derfra havnet ballen i mål.

Fra stang til stang

Men siste halvdel av 1. omgang var Hødd 2 bedre enn Herd, som helt kom ut av det. Sveinung Sæterås, Hødds bestemann så lenge kreftene holdt, smalt et kjempeskudd via tverrliggeren og stanga før den trippet ut på bana igjen, og Herd var litt heldige som ledet ved pause.

Men i 2. omgang gikk Hødd-gutta tomme for krefter, og etter hvert mistet de all formasjon også. Parfait Bizoza headet vakkert inn Kristian Halvorsens innlegg til 2-0, og Emil Fosse satte inn 3-0 og sitt andre mål for kvelden etter nok en dårlig klarering av Hødd 2. Og helt mot slutten headet innbytter Mohammed Elkington inn 4-0, etter flott forarbeid av tidligere Hødd-gutt Martin Mork Breivik.

Da var Jonas Mathiesen helt oppgitt, for sannelig fikk han mer enn lite hjelp av utespillerne de siste 20 minutta.

Pauseprat hjalp

Men Herd-trener Thomas Pedersen var sjeleglad for de tre poenga.

- Vi ble tidvis  duellert i senk av Hødd 2 før pause, men fikk rettet opp mye i pausepraten. Men det er rart at vi så ofte må ty til oppstrammere i pausa for å få rettet opp ting, mente han.

Hødd 2 viste at de har veldig mange lovende spillere, men alt i alt blir dette for ungt og lett i denne tøffe divisjonen. Og med ti mann i over en omgang blir jobben selvsagt nærmest håpløs.