Brattvåg har spilt fem hjemmekamper i serien i år, men har ikke tatt et eneste poeng og har en målforskjell på hele 3–19. Nå ønsker klubben fra Haram å snu den forferdelige hjemmestatistikken i lørdagens oppgjør mot Kjelsås.

– Vi må gjenskape det vi gjorde i forrige kamp, vi trenger ikke finne opp kruttet på nytt, sier Brattvåg-trener Karl Oskar Fjørtoft til Sunnmørsposten, og legger til:

– Det ville vært veldig deilig å få en hjemmeseier.

Bortesterke

Sammen med KFUM Oslo er Brattvåg klubben med flest bortepoeng så langt i sesongen, ti poeng har det blitt i avdelingen i år.

Tre av poengene kom i forrige borteoppgjør mot Fløy. Da sto Brattvåg med fem strake tap, men brøt tapsrekken med 5–1-seier over klubben fra Flekkerøy. Det ga andredivisjonslaget en god følelse inn i treningsuka foran hjemmekampen mot Kjelsås lørdag.

– Stemningen har vært okei hele tiden, men det er mye lettere å gå inn i ei treningsuke etter en seier. Vi har hatt ei god treningsuke, forteller Fjørtoft.

På hjemmebane har Brattvåg møtt mange av topplagene. Også lørdag venter nok en gang et av divisjonens beste lag i hovedstadsklubben Kjelsås.

– De har vært stabile i hele år og har bare tapt en kamp, de er et godt lag. Vi skal bare ut på banen å gjøre vårt beste, avslutter Fjørtoft.

Samlet overskudd

I forrige uke hadde Hødd et intens program med tre kamper; en hjemmekamp mot Arendal, en kraftanstrengelse i fjerde runde i cupen som gikk til straffesparkkonkurranse borte mot eliteserielaget Bodø/Glimt og toppkamp mot Skeid i Oslo. Derfor har Hødd tatt det rolig den siste uka.

– Det var ei tøff uke og mye reising. Mye av denne uken har handlet om å samle energi til neste kamp, prøve å finne igjen overskuddet, sier Hødd-trener Sindre Eid til Sunnmørsposten.

Klubben fra Ulsteinvik møter Fløy, samme lag som Brattvåg vant 5–1 over forrige helg.

– Dette er ei avdeling som er veldig jevn, og det er mange kamper som ender uavgjort. Jeg forventer at Fløy kommer hit og ønske å vinne kampen. Det skal vi hindre, og vi skal vise våre kvaliteter, avslutter Eid.