– Dette var tynn suppe, konstaterte Spjelkavik-trener Frode Fagermo etter kampen.

Hødd 2 stod nemlig med kun fire poeng på ti seriekamper før søndagens oppgjør borte mot Spjelkavik, og vertene ble ansett som favoritter på forhånd.

Spjelkavik levde også opp til favorittstempelet i starten av kampen og var desidert de første 20 minuttene. Da hadde knapt Hødd 2 hatt ballen på motstanderens banehalvdel. Det resulterte også i at Roald Andreas Runde ble spilt alene i gjennom etter 12 minutter og satte ballen sikkert i mål til 1-0.

– De første 20 minuttene er vi veldige gode, veldig kontante og vi skaper mye, men etter 20 minutter stopper det helt opp, sier Spjelkavik-trener Frode Fagermo til Sunnmørsposten, og legger til:

– Det var så mye som var bra de første 20 minuttene. Det var voldsom intensitet, vi var over dem hele tiden og vant alt av baller, men så sprekker vi opp og får for stor avstand i laget både defensivt og offensivt. Det har jeg ikke en god forklaring på hvorfor skjer, fordi det er litt ulikt oss, forklarer Fagermo.

Utlignet

Dermed kom Hødd 2 godt inn i kampen igjen. Etter en halvtimes spill kom de på en av sine aller første visitter i Spjelkaviks 16-meter, og Håkon Brautaset satte ballen i mål fra kloss hold på innlegg fra William Fjørtoft. Hødd 2 forsatte å spille godt fram til pause, og det stod 1-1 til pause.

– Jeg er stolt av det guttene gjør i dag, spesielt å ligge under 0-1 med det året vi har hatt og så klarer vi å få med oss et poeng med oss, det er sterkt, sier Hødd 2-trener Jesper Törnqvist.

Hødd 2 åpnet også bra i andre omgang, selv om omgangen ble jevn, og begge lagene hadde sine sjanser. 15 minutter før slutt trodde de fleste at det var avgjort. Eirik Nesset Hjelvik kjempet seg til ballen og plasserte den fint nede i venstre hjørne.

Gjestene ville det derimot annerledes. Hødd 2 skapte en kjempesjanse like før det var spilt 90 minutter, og på overtid ble en Hødd 2-spiller klippet ned og fikk straffe. Eirik Saunes var sikker fra straffemerket og sørget for 2-2.

– Det er kjempekjedelig. Da vi fikk 2-1-scoringen, så trodde jeg at vi skulle få litt energi av det, og da har vi noen store sjanser til å avgjøre, men nei, sier Fagermo.

– Svak prestasjon

Dermed taper Spjelkavik viktige poeng i tredje divisjon. Trener Fagermo var langt i fra fornøyd med innsatsen.

– At vi roter bort to poeng godt inn i overtiden er en ting, men det som er mer skuffende er at vi leverer en særdeles svak prestasjon. Alt sett under ett er det en svak kamp fra vår siden, det lugger hele tiden, og vi så "shaky" ut defensivt. Det var ingen god kamp, så det var egentlig litt i tråd med kampen at det kom en scoring på overtid, avslutter Fagermo.

Hødd 2-trener Törnqvist smilte derimot for årets første bortepoeng.

– Det er veldig deilig. Det er lenge siden vi har tatt poeng og vi har ikke tatt poeng på bortebane i år, så vi er godt fornøyd med et poeng, men samtidig kunne vi tatt tre poeng. Vi spiller en god kamp i dag og viser hva som bor i dette laget, sier finnen.