Det er ingen tvil om at både J15- og J17-laget til Herd satser stort mot Norway Cup.

– Det er alltid veldig gøy med Norway Cup. Det er klart vi har ambisjoner, bekrefter daglig leder i Sportsklubben Herd og trener for jentene, Eirik Hoseth. Han legger til at flere av spillerne har vært og er aktuelle på by- og kretslag og at flere går i idrettsklasser. Da er det kanskje ikke rart de vil markere seg.

Har tro: Eirik Hoseth skryter av jentene og lover at Herd skal være ekkel og vanskelig å møte i Norway Cup.

– Men det er absolutt tøff motstand, sier Hoseth og poengterer at det skal spilles 2x30 minutter (for 17-åringene) på gras, noe som er uvant underlag.

Sunnmørsposten sender Norway Cup: Disse kampene kan du se direkte på smp.no

– Da er det litt opp til tilfeldighetene. Men vi skal krige og stå på. Topplaginnsats kreves for å gå videre, og det har vi, sier Hoseth og legger til at det ikke skal være lett å møte jentene fra Herd.

– Det skal være ekkelt og vanskelig å møte oss, slår han fast. På spørsmål om hvor langt de egentlig satser svarer han:

– Det første målet er hvert fall å komme til A-sluttspillet.

På tide med seier: Gjennom flere år på Norway Cup har det blitt både åttendedelsfinale, kvartfinale og semifinale på Lise Thomassen Farstad (t.v.). Nå vil hun helt til topps. Her sammen med Helene Midtbust Sørbø.

Norway Cup skal være sosialt

Jentene har ikke tatt helt sommerferie fra fotballen. Herd har arrangert en del åpne treninger, noe som har resultert i at det har vært mulighet for trening nesten hver uke gjennom sommeren. Jentene Sunnmørsposten snakker med har også vært opptatt av å bedrive egentrening. Likevel er Hoseth klar på at Norway Cup ikke bare skal være alvor.

Teambuilding og fotball

Ifølge jentene selv er det ingen fare for at gutter skal ta for mye av tiden.

Keeper: Marie Johanne Gunnarsdottir-Stetten spiller for Herd sitt J15-lag. Hun har troa på at de kan nå langt, og forteller at under Norway Cup er det det sportslige som gjelder.

– Vi tenker på gutter som motstandere vi skal slå, fastslår Marie Johanne Gunnarsdottir-Sletten (J15) og Lise Thomassen Farstad (J17) under ei av de siste fellestreningene før Norway Cup. De ser ikke ut til å være helt enig med Hoseth om at Norway Cup dreier seg om mer enn bare fotball.

– Det blir ikke så mye parade og slike ting, vi er der mest for det sportslige, sier de og legger til at de må jo bruke tiden til restitusjon mellom kampene.

– Men innad i laget blir det jo en del teambuilding. Vi skal bo sammen på skole, og kommer nok til å ha det sosialt der, sier de og legger til at kortstokken er med i bagasjen.

Ute etter revansje

Det er altså ikke tvil om at jentene selv også har ambisjoner.

– Vi spiller for å vinne, sier de og legger til at for å vinne må de være bedre enn motstanderne.

– Vi skal prestere bedre enn vårt beste, sier de målbevisste jentene. Lise på J17-laget tror de har en gyllen mulighet i år, ettersom det er opprettet en egen eliteklasse for J17, hvor blant annet Vålerenga spiller.

– Det blir jevnere når eliten forsvinner fra hobbyklassene, mener hun og legger til at nå er de ute etter revansje.

– Nå har jeg spilt i både åttendedelsfinaler, kvartfinaler og semifinaler. Det er på tide at vi går helt til topps. Jeg vil ha revansje, sier Lise.

Følg kampene

Og to av kampene til Herd-jentene kan du følge på smp.no. I samarbeid med Amedia streames nemlig flere lokale kamper. Klokka 12.40 30. juli kan du se Malvik IL – Herd i J17-klassen. Til samme tid 31. juli møter jentene Djerv 1919.

– Vi har fått streamet flere av våre kamper før, og er imponert over seertallene. Dette med streaming er noe som fortjener skryt, sier Hoseth som håper mange vil følge jentene i Norway Cup.

– Jeg er helt sikker på at å vise kampene kan fungere inspirerende. Det er flott at idretten kommer mer ut. Å holde barn og ungdom i idrett er det viktigste, og jeg tror det kan bidra, sier Hoseth. Jentene selv gleder seg mest til å kunne se kampene i ettertid.

Bredde

Blindheim IL satser nok hakket mer på bredde enn det Herd-jentene gjør. Rune Johan Skodje Olsen, sportssjef for fotball i Blindheim, forteller at når de drar nedover er fotball og gode resultater bare en bonus.

Flere sider Rune Johan Skodje Olsen i Blindheim, forteller at de reiser til Norway Cup for mer enn bare fotball.

– Vi tar det som det kommer. Hvor langt vi tar det er bare en bonus, men vi har jo gjort det bra de tidligere årene, forteller Skodje Olsen som har troa også i år.

– De to jentelagene vi reiser ned med i år, kom til bronsefinalen i en av sjuer-klassene i fjor, og de har nok lyst til å gjøre det bra i også, sier han og legger til at også flere av guttelagene stiller sterkt.

– Men vi reiser jo ned for det sosiale, og tenker ikke bare fotball. Det viktigste er at vi skal ha det kjekt, så kommer fotball på toppen av det, mener Skodje Olsen.

– Vi er nok en klubb med litt mer fokus på bredde. En ting som er sikkert er at alle som er med skal få rikelig med spilletid, lover han.