Dalhus og Benjamin Sunde var begge tilbake i Spjelkavik-drakt etter et gjesteopphold i Fyllingsdalen, og duoen blir nøkkelspillere i kampen om viktige poeng utover høsten.

– Det var deilig å være tilbake, og vi skal helt klart ikke rykke ned. Det er dette Spjelkavik-laget alt for gode til. Nå skal vi bare gunne på i neste kamp, sier Benjamin Sunde.

To fra Dalhus

Det var Benjamin Sunde sin come back-kompis Knut Idar Dalhus, som skulle stjele overskriftene mandag kveld i Spjelkavika.

Faktisk tok det ikke mer enn knappe 6 minutt før Dalhus presenterte seg for hjemmepublikumet i sola på Spjelkavik stadion. Anders Waagan var godtgående ute til høyre, og slo et hardt, flatt innlegg mot boksen. Der fikk bare KBK2 halvklarert, og i returrommet endte Knut Idar Dalhus sitt løp etter andreballen med å klinke kula utagbart bak Conny Månsson.

– Den var plassert 100 prosent, og det var utrolig herlig å være tilbake på naturgrasset her i Spjelkavik. Samtidig tror jeg vi skal bidra mer her enn i Fyllingsdalen, der vi ikke fikk stabilt med spilletid. Med den tryggheten og tilliten vi får her, skal dette bli veldig bra i høst, sier Knut Idar Dalhus.

Spjelkavik var friske i starten på grasbanen, og det tidligere stortalentet Anders Waagan var tett på å øke til 2-0 etter kvarteret. Den tidligere AaFK-spilleren svinga rundt med tre KBK2-spillere inne i et areal på størrelse med en telefonkiosk, men Skodje-gutten brøt seg ut med ballen i beina. Avslutninga barberte stolpen i lengste KBK2-hjørnet.

Etter den friske starten, jevnet banespillet seg ut. 36-år gamle Magne Hoseth lå sentralt og fikk bedre grep om motorrommet til gjestene. Eliteserie-rekruttene var også bare en helsvett en-hånds redning fra Vika-keeper Hatløy unna utligning etter knappe halve timen spilt.

I stedet var det hjemmelaget som skulle få mer å juble for før pause. Dommer Øystein Ytterland blåste korrekt straffespark, etter at en KBK2-forsvarer gikk inn i en hode-duell med armen over hodet.

Knut Idar Dalhus var sikkerheten selv fra straffemerket.

KBK2 var farlig nær en redusering med siste spark på ballen før pause, men en Vika-forsvarer fikk beina bort avslutninga etter corner. Det fra egen mållinje.

Pauseledelse var fortjent, men muligens var to måls margin i overkant betalt for et godtgående hjemmelag.

Fullførte solid

De siste 45 ble ingen sjanse-bonanza, men gjestene fra Nordmøre klarte heller ikke å spille seg til en eneste farlighet foran hjemmelaget sitt mål.

Anders Waagan fortsatte å herje med svimle KBK2-forsvarere, som måtte koste på seg høstfarger fra dommerens lomme for å holde Vika-spissen unna.

18-åringen ble ikke ufortjent kåret til dagens Vika-spiller av kampens jury.

Lars Austnes og innbytter Roar Runde hadde hver sin kanon full i tørt krutt, som KBK2-målvakt Månsson fikk slått til hjørnespark.

Benjamin Sunde ga seg etter 67 minutter, for å slippe Oslo-fareren Eirik Nesset Hjelvik til på grøten.

Innbytteren var farlig nær å øke til 3-0 syv minutter før full tid etter et perfekt slått innlegg fra Lars Austnes. Headinga fra Hjelvik reddet Månsson med ei sterk benparade, og etter hvert var det Lars Austnes som hamra avslutninga til barbering av tretoppene opp mot hoppbakken i bydelen.

De tre poengene tok Spjelkavik over nedrykksstreken i avdeling 1.

P.s.

Hødd 2 imponerte stort ved å vinne 2-0 på Høddvoll mot gode Drøbak/Frogn. Joakim Osvold scoret begge. For første gang i år vant alle tre sunnmørslagene sin kamp i samme serierunde i 3. divisjon, ettersom Herd slo Træff 2-1 lørdag.

De to hjemvendte Vika-sønner er tilbake i byen for å berge rød-trøyene fra tabelltrøbbel. Re-debuten kunne ikke vært bedre, der Dalhus hamra inn kampens to eneste mål. Foto: Rolf Hansen