Om vi i tillegg tar med straffesparkkonkurransen som måtte opp i 35 forsøk for å skille Frei og Valder i kvartfinalen i G16-klassa, golden goal-scoringa som skilte Herd og Rollon i G13-finalen, og at Ellingsøy trakk laget sitt fra G14-finalen, forteller det om en innholdsrik helg med drama og utfordringer for arrangøren SIF/Hessa.

– Vi har hatt litt logistikkutfordringer med å få frakta lag og funksjonærer ut til nye baner, men jeg synes vi har løst det bra. Banekapasitet er det nok av. Vi er godt fornøyd med årets Hessa Cup, og de tilreisende har gitt bare gode tilbakemeldinger, sier turneringsleder Christian Tolfsby.

Dramatikken

Etter et massivt skybrudd natt til lørdag, raste det stein ned fra fjellet bak friidrettsbanen og kunstgrasbanen på Valdervoll.

Dermed måtte alle ellever-kamper flyttes bort fra Valder sin hjemmebane, og utfordringene stoppet ikke der.

De tre 7-ergressbanene på Valdervoll var ødelagt etter seks timers bruk lørdag, og dermed måtte enda flere kamper flyttes over til andre arenaer.

Ellingsøy IL trakk seg nemlig rett før finalen i G14-klassen.

– Reglene er klare på at man ikke kan hente spillere inn underveis i turneringen. Ellingsøy hadde lånt kretslagskeeperen til Herd, men han skulle spille seriekamp om de kom til finalen. Dermed så søker de om å få hente inn en ny keeper fra en tredje klubb. I stedet for å sette en utespiller i mål, velger de da å trekke laget, forteller turneringsleder Christian Tolfsby.

Walkover: SIF-Hessa IL vant G14-klassen i Hessa-cup uten å få spilt finalen. Siden motstander Ellingsøy trakk seg. Men seieren på hjemmebane smakte uansett godt for guttene.

Og dermed kunne Ellingsøys motstander i finalen, SIF/Hessa IL, heve seierspokalen uten kamp. Ikke akkurat på denne måten guttene hadde ønsket å vinne Hessa-cup på hjemmebane.

Tøffe finaler

Herd og Rollon møttes til finale i G13-klassa etter å ha gjort reint bord i suveren stil på vegen. Typisk nok måtte det forlengning til for å skille lagene i finalen. I en kamp der Rollon hadde de fleste store sjansene, men der Herd hadde turneringens toppscorer i Abdullah Ahmadzai. Han scoret totalt 16 mål, der de tre siste kom i finalen.

– Dette føles helt fantastisk deilig. Vi har alltid tapt mot Rollon, men vinner når det teller som mest, sier Herd-spiller Mathias Isaksen Klokk, med et godt grep rundt pokalen.

Golden Goal: Herd vant G13-finalen mot Rollon på golden goal. Og det var populært hos blåtrøyene, som ofte har tapt mot nettopp Rollon.

Herd kunne altså juble etter seieren i G13. Men i G16 11-er måtte Herd trekke det korteste strået i finalen, etter en thriller mot Ranheim fra Trondheim.