Leine dropper sykepleierstudiet – satser på fotball

Kristine Leine fra Skodje har bestemt seg for å droppe sykepleierutdannelsen, for å få mer tid til å satse på fotballen.

Frisk igjen: Skodje-jenta Kristine Leine dropper sykepleierstudiene. Foto: Nils Harald Ånstad  Foto: Nils Harald Ånstad

fotball

Den tidligere Fortuna-spilleren, som nå spiller for Røa, måtte velge mellom å bli sykepleier eller VM-spiller for Norge i Frankrike til sommeren. Hun valgte fotballen, en tung avgjørelse på mange måter. 

– Det føltes som et nederlag etter å ha brukt så mange år på utdannelsen. Jeg hadde bestemt meg for å klare og bli sykepleier, så det kom mange tårer. Men når valget først var tatt føltes det som en lettelse, sier 22-åringen til VG. Leine har studert ved Diakonhjemmet Høgskole, men der krever man 90 prosents tilstedeværelse for å få bestått. Noe Leine sliter med å få til, siden hun satser på toppfotballen og også er landslagsaktuell.

– Jeg dro sliten til praksis. Jeg kom sliten til trening. Og kom inn i en dårlig sirkel. Sånn kunne det ikke være, kom jeg fram til, sier Leine til VG.

Hun bekrefter at hun gir opp å bli sykepleier. Hun vil imidlertid ta en annen utdannelsen. Men først satse alt på å etablere seg på landslaget, og landslagstrener Martin Sjögren støtter hennes valg.