Får skryt:

Ekspert mener Hoff og Aursnes er blant Eliteseriens beste

Vebjørn Hoff har vist fin utvikling etter overgangen fra Aalesund til Odd før sesongen.
fotball

Midtbanespilleren ville ikke bli med Aalesund ned i første divisjon og fant seg en ny klubb før sesongstart. I Odd har han vært en viktig brikke og spilt 27 kamper fra start.

Fotballekspert i Eurosport, Joachim Jönsson, mener faktisk at unggutten er en av Eliteseriens aller beste fotballspillere. På sin liste over de ti beste Eliteserien-spillerne i 2018 har han plassert Vebjørn Hoff på niendeplass. Den tidligere Hødd-spilleren, Fredrik Aursnes, er plassert på sjuendeplass.

– En av årets signeringer

Derfor mener Jönsson at Fagermo har gjort en av årets signeringer i Hoff.

– Hoff er en spiller som har gått litt under radaren hos de fleste klubbenen. Han er kanskje ikke den spilleren som stikker seg ut, men har et høyt laveste nivå og er en spiller som treneren kan stole på. Odd sikret ham på slutten av vintervinduet, og det har vist seg å være en av årets aller beste signeringer, mener Jönsson.

Fotballeksperten mener at Hoff har tatt tak i Odds midtbane.

– Han har passet som hånd i hanske i Fagermos 4-3-3-formasjon. I årets sesong har han vært lederen i Odds treer på midtbanen. God defensivt og stykker ofte opp spillet til motstanderne. Dyktig til å verne om ball og er mye involvert i det oppbyggende spillet, sier Jönsson.

Årets lag

Også Nettavisen har lagt merke til Hoff. Avisen har med unggutten på årets lag.

– 22-åringen har kvaliteter som gjør han til en veldig komplett midtbanespiller og er en såkalt «toveisspiller». I 2018 har han vært én av de aller beste spillerne i Eliteserien kun i en alder av 22 år, og fortsetter han utviklingen kan han nå langt. Trener Fagermo har tidligere uttalt at han er usikker på hvor lenge Odd klarer å holde på Hoff, om han fortsetter framgangen, skriver avisen.