Tidligere norsk landslagsprofil skryter av Herd

En av norsk kvinnefotballs aller største profiler gjennom tidene, Solveig Gulbrandsen, er mektig imponert over det Herd får til med jentelagene sine.

SKRØT: Kolbotn-trener Solveig Gulbrandsen skrøt av Herds J16-lag.  Foto: Odin Jæger

fotball

Fredag spilte Herds J16-lag finale i norgesmesterskapet og endte på andreplass. Det er tredje gangen på tre år at J16-laget til Herd ender topp tre i NM. I fredagens finale ble overkvinnene Kolbotn, som vant 3-2.

På motstanderens trenerbenk satt Solveig Gulbrandsen, som står med hele 184 landskamper og blir brukt som fotballekspert i TV2. Kvinneprofilen legger merke til jobben Herd gjør.

– Det er imponerende. Det er en klubb som driver veldig bra på jentesiden, og det ser du ut på banen. Det er et fantastisk bra fotballag, og vi har jobbet hardt for å slå dem. Det er utrolig bra å se at det drives bra på jentesiden i Norge, sier Gulbrandsen til Sunnmørsposten.


Finalen endte i tårer for Herds J16-lag, men:

– Vi skal feire sølvet

Herds J16-lag spilte en dårlig første omgang, men gjorde et hederlig forsøk på å slå tilbake i andre omgang mot Kolbotn.

 

– Sjokk

Til vanlig hjemme på Sunnmøre møter Herd sjelden motstand på samme nivå som i norgesmesterskapet. Det skaper litt problemer for Herd i starten av kampene i NM, også mot Kolbotn.

– I første omgangen fikk vi et lite sjokk, fysisk. De er nesten et år eldre enn oss, og det får vi merke. De vant på fysikk, punktum. De hadde et par spillere med litt ekstra ferdigheter, men i duellspillet kom vi litt til kort, sier Herd-trener Kjell Gunnar Sætren.

Herd stilte nemlig med kun fire 16-åringer fra start. Til sammenligning hadde Kolbotn dobbelt så mange, hele åtte spillere fra start på 16 år.

– Jeg skjønner tanken, men for oss er det slik at vi har vanlige jentelag og har slått sammen en gruppe for NM. Plutselig kom vi veldig langt, og vi har egentlig ikke trent sammen som gruppe før mot slutten nå. På videoanalysene har vi sett at Herd har vært veldig samkjørte, og de spiller veldig likt, skryter Gulbrandsen.

God læring

Gang på gang har Herd vist sine evner til å få fram gode J16-lag. Med flere finalespillere som fortsatt har år igjen i jenteklassen, tror trener Sætren at det kan bli mer jubel for jentene kommende sesong.

– Vi håper at vi lærer av dette til neste år, så får vi komme sterkt igjen da. Jeg tror de er sugne på det, avslutter Sætren.


Fra Justin Bieber-konsert til cupfinale på Fornebu:

Nå skal Herd-jentene ta cupgull

Det er en gullsulten J16-gjeng fra Herd som torsdag reiser til Oslo for å vinne cupfinalen mot Kolbotn fredag.