Åtte sunnmøringer på talentleir i fotball:

– Nå vet jeg hvor lista ligger

Fire gutter og fire jenter fra Sunnmøre deltar denne uken på Equinor Talentleir.

TALENTER: Bak fra venstre: Guro Hammer Røn (Blindheim), Helle Olsen Rindal (Guard), Benedicte Lund Berge (Blindheim) Foran fra venstre: Sanna Andersen Mahle (Træff), Tora Ose (Ørsta)   Foto: NFF

fotball

Samlingen er siste steg før landsuttak for Norges 15- og 16-åringer i fotball. Leiren har som mål å samle de største fotballtalentene i Norge.

– Det har vært utrolig lærerikt, og jeg har blitt kjent med mange hyggelige personer. Samlingen har gitt meg mye motivasjon, og jeg får vite hvor lista ligger, sier AaFK-spilleren Nikolai Hopland.

Han har sammen med Daniel Brandal fra Hødd, Syver Skundberg Skeide fra Hødd, Mats Brænde Helle fra Volda, Benedicte Lund Berge fra Blindheim, Guro Hammer Røn fra Blindheim, Tora Ose fra Ørsta og Helle Olsen Rindal fra Guard deltatt på talentleiren.

Bak fra venstre: Oskar Siira Sivertsen (Kristiansund), Mathias Fjørtoft Løvik (Molde), Daniel Brandal (Hødd) Foran fra venstre: Filip Kristoffersen (Molde), Mats Brænde Helle (Volda), Syver Skundberg Skeide (Hødd), Nikolai Hopland (Aalesund)   Foto: NFF

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Det er tøff konkurranse om plassene, så spillerne skal være stolte over å bli tatt ut her, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

Blant andre Ose og Lund Berge var i 2018 en del av det norske U15-landslaget. Ose fra ved noen anledninger kaptein for laget.

– Her er det mange gode fotballspillere, noe som gjør det lettere å utvikle seg som fotballspiller i denne gruppa. Det betyr mye å bli tatt ut og få spille med venner og gode spillere som er like interessert i fotball som meg. Etter samlingen tar jeg med meg enda mer fotballforståelse og gode erfaringer, sier Ose.