AaFK gjør én endring på laget

Kaj Ramsteijn inn for Ståle Steen Sæthre. Det er den eneste endringen AaFK-trener Lars Bohinen gjør på førsteelleveren til dagens hjemmemøte med Jerv.

AaFK møter Jerv i kveld.   Foto: MARIUS SIMENSEN / BILDBYRÅN NORWAY

fotball

Det blir kun med den ene endringen for AaFK etter onsdagens festforestilling mot HamKam. Det betyr at Holmbert Fridjonsson fortsetter på benken, mens Torbjørn Agdestein og Pape Habib Gueye blir spisspar.

Dagens kamp er mot Jerv, som AaFK slet mot i bortemøtet i slutten av mai. Det endte 0-0, og var da AaFKs andre poengtap for sesongen.

Jerv ligger relativt trygt plassert midt på tabellen, på 9.-plass. De har elleve poengs margin til nedrykksplass, og sju poeng opp til Raufoss – som før denne runden innehar den siste plassen som gir kvalifisering for opprykk.

Jerv har plukket de fleste av sine poeng på hjemlig naturgress, men har også plukket jevnt og trutt på bortebane. Det er verdt å legge merke til at Jerv kommer til Ålesund etter en sterk 5-1-seier over Skeid – et Skeid-lag som i de to foregående kampene hadde klart uavgjort mot både Sandefjord og Start.

Har luke

Formen til AaFK kjenner alle. De oransje ser ut til å fosse mot opprykk, og står med solide 53 poeng på sine 20 kamper.

Det vil si at de før denne runden hadde ei luke på elleve poeng ned til Start og Sandefjord på henholdsvis 2.- og 3.- plass. Begge har imidlertid gjort unna sine kamper i den 21. serierunden før AaFKs kamp mot Jerv, og begge vant sine kamper.

Det vil altså si at luken er på ni poeng − før AaFKs kamp mot Jerv.

Lagene

AaFK (3-5-2): Andreas Lie - Daniel Leo Gretarsson, Jonas Grønner, Kaj Ramsteijn - Jørgen Hatlehol, Niklas Castro, Fredrik Carlsen, Aron Elis Thrandarson, David Kristjan Olafsson - Pape Habib Gueye, Torbjørn Agdestein.

Innbyttere: Berntzen, Spinola Lima, Fridjonsson, Fet, Steen Sæthre, Hay, Azofeifa.

Jerv (3-5-2): Øystein Øvretveit - Bjørnar Hove, Simon-Andreas Larsen, Espen Ramse Knudsen - Thomas Zernichow, Michael Baidoo, Mathias Wichmann Andersen, Daniel Aase, Jørgen Solli -Alexander Dang, Anthony Achu Okachi.

Innbyttere: Boujar, Reinhardsen, Ferreira, Suggelia, Håbestad.