AaFK-leder har sagt opp

Jan Erik Sørnes er ferdig som utviklingsleder i Aalesunds Fotballklubb.

GIR SEG: Jan Erik Sørnes har vært tilknyttet AaFK over flere perioder. Sist gang han ble ansatt var foran 2010-sesongen. Nå gir han seg ved nyttår.  Foto: Eskild Flydal

fotball

Ifølge AaFKs hjemmeside vil Sørnes fratre sin stilling 31. januar.

– Jeg vurderte nøye om rollen som utviklingsleder var det jeg ønsket å drive med de neste 4–5 årene og kom til at jeg ønsker nye utfordringer. Jeg har ingen konkrete planer på hva jeg skal gjøre, men har gjort meg opp noen tanker, sier Sørnes.

Han opplyser om at han tok avgjørelsen allerede tidlig i år.

Endringer i jobben

Jan Erik Sørnes ble headhuntet til AaFK foran 2010-sesongen, og fikk da tittelen utviklingssjef. I 2013 og 2014 var han oppgradert og fikk flere administrative opppgaver i klubben, men plutselig var han tilbake som utviklingssjef i 2016. Undervegs har han hatt flere treneroppgave i klubben.

Sunnmørsposten vet at Sørnes ikke alltid har vært like fornøyd med behandlingen han har fått av AaFK, men kjenner ikke til om dette er blant årsakene til at han nå har valgt å si opp jobben.

Tidligere i år ble Bjørn Erik Melland ansatt som ny sportssjef i AaFK.

Sunnmørsposten har ikke lykkes i å komme i kontakt med Sørnes hittil torsdag.

Skal ansette ny mann

Ifølge AaFKs hjemmeside vil stillingen som utviklingsleder nå bli utlyst. Sunnmørsposten har tidligere skrevet at AaFK jobber med en modell for hvordan klubben skal være bygd opp.

– Vi mister med Jan Erik en AaFK-mann med lang erfaring, og med et stort hjerte for klubben. Vi ønsker å takke han for fremragende innsats gjennom mange år, og ønsker han lykke til videre med nye oppgaver, sier klubbdirektør Geir Vik.