AaFKs nysignering feirer bursdag med debut på direkten

AaFKs nye keeper har ingen planer om å spille annenfiolin bak Andreas Lie i 2018. Allerede i dag får bursdagsbarnet Tarjei Omenås (26) sjansen fra start i AaFK-buret.

GOD DIALOG: Tarjei Omenås kjenner godt til AaFKs keepertrener Frank Mathiesen fra før. Omenås fikk blant annet råd fra Mathiesen da han skulle finne seg klubb foran 2016-sesongen. Nå skal duoen samarbeide i AaFKs farger. Alle foto: Marius Simensen  Foto: Marius Simensen

fotball

Det skjer før Omenås - som fyller 26 år i dag - har rukket å trene en eneste økt med sine nye lagkamerater.

Årsaken er at AaFK bevisst har valgt å ta Andreas Lie ut av lagets fellestreninger denne og neste uke på grunn av et vondt kne. I denne perioden skal Lie fokusere på å styrke opp kneet sitt.

Det betyr at Tarjei Omenås får debuten allerede i kveldens treningskamp hjemme mot Brattvåg, der Lars Bohinen i utgangspunktet kommer til å gjøre fire endringer fra Hødd-kampen sist uke.

Trolig starter dette laget i kveld: Tarjei Omenås – Kaj Ramsteijn, Daniel Gretarsson, Oddbjørn Lie – Jørgen Hatlehol, Fredrik Carlsen, Bjørn Helge Riise, Robert Sandnes – Sondre Brunstad Fet, Holmbert Fridjonsson og Vebjørn Hoff.

Oppgjøret mellom AaFK og Brattvåg starter klokken 17.00 og vises direkte på smp.no.

Se AaFK - Brattvåg her

Skrev toårsavtale med AaFK

Det var i går det ble kjent at ålesunderen Tarjei Omenås har skrevet under på en toårsavtale med AaFK.

Omenås skrev så sent som i oktober under på en avtale ut 2018 med Sogndal.

Da han skrev under avtalen, ble han forespeilet at førstekeeper Mathias Dyngeland ville forlate klubben i vinter.

– Overgangen til AaFK handler mye om å være i en konkurransesituasjon. Det så ut til at Dyngeland fortsatt skulle bli værende i Sogndal. Da har han vært der i seks-sju år, og er en person de satser hundre prosent på. Da trengte jeg nye utfordringer, og da muligheten åpnet seg her i AaFK var jeg ikke i tvil, sier Tarjei Omenås.

Tror han kan bli førstekeeper

Han ser for seg en langt jevnere keeperduell i Aalesund, der Andreas Lie er den eneste utfordreren på keeperplassen.

– Ambisjonen min er å konkurrere med Andreas og spille fotball, sier Tarjei Omenås.

– Du har ikke kommet hit for å sitte på benken?

– Absolutt ikke. Det gjorde jeg nok av i 2017. Andreas er en bra keeper som har vært her lenge, men målet mitt er å gi han konkurranse, sier Omenås.

– Tror du selv at du ender som førstekeeper?

– Absolutt. Hvis jeg ikke hadde gjort det, hadde jeg ikke kommet hit, sier han.

Frank Mathiesen sier dette om keeperkampen:

– I utgangspunktet er det en åpen kamp, men alle skjønner jo at Andreas har en fordel ettersom han sto fast i hele fjor. Men vi henter jo inn Tarjei for at han skal være en utfordrer til Andreas, sier keepertreneren.

Har snart 40 kamper i 1. divisjon

Tarjei Omenås vokste opp i Ålesund, og ble sett på som et stortalent i sine yngre dage, da han spilte for Sportsklubben Herd.

Som 16-åring ble han plukket opp av det som da var Elite- serieklubben Lyn.

Allerede året etter fikk han sin første – og foreløpig siste – kamp i Eliteserien som innbytter mot Fredrikstad.

I 2010 gikk Lyn konkurs, og vegen gikk videre til Skeid. Det ble ingen voldsom suksess og til slutt røk dessuten korsbåndet for Tarjei Omenås.

Han bygde seg opp igjen i Lyn i 2. divisjon i 2014 før turen gikk videre til henholdsvis Hønefoss (2015), Strømmen (2016) og til slutt Sogndal (2017).

Totalt har han rundt 40 kamper i 1. divisjon på samvittigheten.