Aalesund sikret seg to nye spillere på årets siste dag

Midtstopper og vingback er klare for Lars Bohinens menn.

FORSTERKNINGER: Tega George (til venstre) og Kristoffer Hay er klare for Aalesund.  Foto: Aafk.no

fotball

Aalesund benyttet nyttårsaften til å skrive kontrakt med to nye spillere fra hver sin Oslo-klubb. Kristoffer Hay fra Vålerenga og Tega George fra Kjelsås skal forsterke Lars Bohinens AaFK-stall.

Begge har skrevet kontrakt ut 2020. Det melder klubbens hjemmeside.

Hay er midtstopper, og spilte sist sesong på lån i Tromsdalen. 20-åringen kom til Vålerenga fra Hønefoss i 2016, men har aldri slått til på Valle. Nå skal han sørge for økt konkurranse om midtstopperplassene hos AaFK.

Lars Bohinen skal ha prøvd å hente Hay til Sandefjord da han var trener der.

- Kristoffer er en fysisk sterk stopper med gode holdninger. Han er treningsvillig, lærevillig og har spilt i et lag som liker å spille seg ut bakfra. Han har gode grunnleggende ferdigheter, og nå skal vi prøve å spisse de ferdighetene i en litt større klubb, sier Bohinen.

Hay har kamper for Norges G18-landslag og var i november i U21-landslagstroppen.

George kan spille back eller ving. 22-åringen overbeviste Bohinen under prøvetrening i november.

Han har også en fortid i Vålerenga-systemet, og har vært innom Grorud før han gikk til Kjelsås foran siste sesong.

- Tega George er en dynamisk back/vingback med stor løpsstyrke. Han har bra fart og er god defensivt en mot en. Han har også spennende ferdigheter offensivt, noe vi ønsker å utvikle videre. Han kommer fra nivå tre, men vi mener at han gode forutsetninger til å bli en eliteseriespiller, sier Bohinen til Aalesunds hjemmeside.